Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Οι 5 καλύτερες ασκήσεις για όλο το σώμα

Οι 5 καλύτερες ασκήσεις για όλο το σώμα

5 καλύτερες ασκήσεις για σμιλεμένο σώμα.

 

5 απλές και αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας σπίτι του χωρίς εξοπλισμό. Οι παρακάτω 5 ασκήσεις γυμνάζουν όλο το σώμα και αν τις κάνετε τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα θα βγείτε με επιπλέον αυτοπεποίθηση στην παραλία.

 

Καθίσματα.

Τα καθίσματα ενδυναμώνουν το κάτω μέρος του σώματος αλλά και τον κορμό, βοηθώντας σας να κάψετε το λίπος από τις προβληματικές περιοχές αλλά και να αυξήσετε την ευλυγισία σας. Θεωρούνται από τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για καύση λίπους στις λεγόμενες δύσκολες περιοχές των ποδιών και ενισχύουν σημαντικά τον μεταβολικό σας ρυθμό.

 

 

Burpees.

Μια απαιτητική άσκηση που όμως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και πέραν την καύσης λίπους συμβάλλει στην ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος και στην αύξηση της καρδιαγγειακής αντοχής. Στην αρχή είναι φυσιολογικό λίγο να δυσκολευτείτε όμως με την εξάσκηση θα ανταμειφθείτε.

 

Κλασική σανίδα ή με παραλλαγές. 

Ακόμη μια ιδιαίτερα αποτελεσματική άσκηση που βάζει φωτιά στο λίπος και ενδυναμώνει τον κορμό και τους κοιλιακούς μυς. Δοκιμάστε και τις παραλλαγές της κλασικής σανίδας και προσπαθήστε να αυξάνετε προπόνηση με την προπόνηση την διάρκεια της άσκησης για ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. 

 

 

Εκτάσεις ποδιών. 

Οι εκτάσεις ποδιών αυξάνουν σε μεγάλο βαθμό την δύναμη στα πόδια, βελτιώνουν την ισορροπία ενώ σμιλεύουν τους γλουτούς και τις δύσκολες περιοχές που συνήθως αποθηκεύεται το λίπος. Προσπαθήστε να εκτελείτε 10 με 15 επαναλήψεις για το κάθε πόδι και να ολοκληρώνετε την άσκηση σε 3 σετ. Για ακόμη πιο αισθητά αποτελέσματα κρατήστε δυο αλτήρες στα χέρια σας και προπονηθείτε μαζί τους. 

 

 

Κάμψεις.

Κλασική όμως σούπερ αποτελεσματική άσκηση που ενδυναμώνει όλο το σώμα. Στις κάμψεις χρησιμοποιείτε το βάρος του σώματός σας για να σηκώσετε τον κορμό σας και να αυξήσετε την μυική αντοχή σας. 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!