Home / Good Life  / Οι 10 κορυφαίοι travel προορισμοί παγκοσμίως – Part 2

Οι 10 κορυφαίοι travel προορισμοί παγκοσμίως – Part 2

Οι 10 κορυφαίοι travel προορισμοί παγκοσμίως – Part 2
Τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθούμε σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οδηγό Lonely Planet.

Ο διάσημος ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet δημοσίευσε πριν λίγες μέρες μία λίστα με τους 10 κορυφαίους travel προορισμούς για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο. Αν και οι συγκυρίες με την πανδημία έχουν “απαγορεύσει” τα ταξίδια, εμείς μπορούμε να κάνουμε ένα οπτικό ταξίδι στους προορισμούς της λίστας. 

 

 

Εθνικό Πάρκο Γιέλοουστοουν, ΗΠΑ. 

Βρίσκεται κυρίως στην πολιτεία του Ουαϊόμινγκ και επεκτείνεται επίσης στη Μοντάνα και στο Άινταχο, ενώ έχει εμβαδό 8.991 km². Είναι γνωστό για την άγρια ζωή που φιλοξενεί και τα πολλά γεωθερμικά χαρακτηριστικά του και αποτελεί έναν εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες. Εκατοντάδες είδη θηλαστικών, πτηνών, ψαριών και ερπετών έχουν καταγραφεί σε αυτό, συμπεριλαμβανομένων αρκετών απειλούμενων ειδών. 

 

 

 

Δέλτα Οκαβάνγκο, Μποτσουάνα.

Το πιο εντυπωσιακό πάρκο στην Αφρική είναι συνώνυμο της άγριας φύσης και ζωής. Μία περιήγηση στο Δέλτα του ποταμού Οκαβάνγκο μένει αξέχαστη σε κάθε επισκέπτη, καθώς αποτελεί μοναδική εμπειρία ζωής. 

 

Οι 10 κορυφαίοι travel προορισμοί παγκοσμίως – Part 2

 

 

Βράχος Ουλουρού, Αυστραλία.

Ο ιερός βράχος Ουλουρού αλλιώς γνωστός και ως Ayers Rock έχει ύψος 348 μέτρα και συγκαταλέγεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και παγκοσμίως είναι γνωστός για τις αλλαγές στα χρώματά του σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και του χρόνου. Μετά από χρόνια παραπόνων της φυλής “Ανιάνγκου” σχετικά με τις καταστροφές που προκαλούσαν οι αναρριχητές – τουρίστες, απαγορεύθηκε το 2019 η αναρρίχηση στον βράχο.  

 

Οι 10 κορυφαίοι travel προορισμοί παγκοσμίως – Part 2

 

 

Νησιά Γκαλαπάγκος.

Τα Galápagos Islands είναι ένας παράδεισος επί γης που αποτελείται από συνολικά δεκατρία κύρια νησιά, ηφαιστειακής προέλευσης, έξι μικρότερα νησιά και από περίπου εκατόν επτά βραχονησίδες. Βρίσκονται βορειοδυτικά της Νότιας Αμερικής κι είναι φημισμένα για τον τεράστιο αριθμό ενδημικών ειδών τους και τις μελέτες που πραγματοποίησε εκεί το 1835 ο Κάρολος Δαρβίνος, οδηγώντας τον στη θεωρία της φυσικής επιλογής. 

 

Οι 10 κορυφαίοι travel προορισμοί παγκοσμίως – Part 2

 
 
Annapurna, Νεπάλ.

Η Αναπούρνα είναι ορεινός όγκος στο βόρειο κεντρικό Νεπάλ, τμήμα των Ιμαλαΐων. Η ψηλότερη κορυφή του ορεινού όγκου είναι η Αναπούρνα Ι, ύψους 8.093 μέτρων, η οποία είναι η 10η ψηλότερη στο κόσμο.

 

Οι 10 κορυφαίοι travel προορισμοί παγκοσμίως – Part 2

 

 

 

 

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο www.lonelyplanet.com

Πηγή: wikipedia.org

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!