Home / Wellness  / Health  / Οι χρυσοί κανόνες της healthy διατροφής

Οι χρυσοί κανόνες της healthy διατροφής

Οι key συμβουλές για healthy διατροφικό πλάνο. 

Είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε τη διατροφή μας για να εξασφαλίσουμε την υγεία μας και να ελέγχουμε το βάρος μας, καθώς η παχυσαρκία είναι υπεύθυνη για πολλές ασθένειες. Μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς να κάνουμε εξαντλητικές δίαιτες. Ιδού οι τρεις χρυσοί κανόνες για ισορροπημένη και healthy διατροφή. 

 

 

Προετοίμασε τα γεύματά σου. 

Όταν η όρεξή σου και η πείνα σου έχουν χτυπήσει κόκκινο, τότε είναι περισσότερο πιθανό να σπάσεις τους κανόνες υγιεινής διατροφής και να υποκύψει σε λιχουδιές με πολλές θερμίδες και λιπαρά. Ένα πολύ χρήσιμο tip που μπορείς να ακολουθείς στην καθημερινότητά σου για να μην ξεφεύγεις από τις θερμίδες σου και να μην τρως επίσης περισσότερο είναι να προετοιμάζεις τα γεύματά σου από την προηγούμενη μέρα. Έτσι, θα έχεις τον έλεγχο. Δες το παρακάτω video στο για να δεις πως μπορείς να σχεδιάσεις την προετοιμασία των γευμάτων σου. 

 

 

 

Kάνε έξυπνες αγορές στο σούπερ μάρκετ.

Αγόρασε πολλά φρούτα και λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης όπως ψωμί για τοστ, μπισκότα και δημητριακά, μαύρο ρύζι και ζυμαρικά, γιαούρτι με λίγα λιπαρά και λαχανικά που μπορείς να τρως και στα κανονικά σου γεύματα αλλά και ως σνακ που δεν έχουν πολλές θερμίδες, πολλά λιπαρά και σας κρατούν υγιείς και χορτάτους. 

 

 

Πρόσεχε τις μερίδες σου. 

Ακόμη κι αν τρέφεσαι μόνο με υγιεινές τροφές, αποφεύγεις τα junk food και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, οι μεγάλες μερίδες μπορούν να λειτουργήσουν ανασταλτικά στη διατροφή σου και να σε κάνουν να βάλεις βάρος. Για αυτό πρέπει να προσέχεις πολύ τις μερίδες των γευμάτων σου, τόσο για την υγεία όσο και για τη σιλουέτα σου. 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!