Home / Good Life  / Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας
Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα από τις 21 μέχρι και τις 27/3

Οι ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα και θα μας οδηγήσουν με χαρά στην σκοτεινή αίθουσα.

 

Vox Lux

Μια έφηβη που βιώνει μια προσωπική τραγωδία εξελίσσεται σε διάσημη ποπ σταρ. Ένα άλλο αναπάντεχο γεγονός θα διακόψει την καλπάζουσα καριέρα της, αλλά εκείνη είναι τώρα έτοιμη να επιστρέψει με καινούργιο άλμπουμ.

Σκηνοθεσία: Μπράντι Κόρμπετ

Ηθοποιοί: Νάταλι Πόρτμαν, Τζουντ Λο, Στέισι Μάρτιν

 

 

Βερολίνο, Σ’ Αγαπώ

Μία ερωτική επιστολή με παραλήπτη μία μοναδική πόλη. Εικοσιπέντε χρόνια μετά την πτώση του τείχους, το Βερολίνο είναι μία από τις καταπληκτικές πόλεις του κόσμου. Εμπνέει καλλιτέχνες και σκηνοθέτες από διαφορετικούς πολιτισμούς. Η ταινία παρουσιάζει τη ματιά τους για την υπέροχη αυτή πόλη και εντάσσεται στο franchise του Cities of Love του Emmanuel Benbihy, εμπλουτίζοντας το κινηματογραφικό σύμπαν των ρομαντικών δραμάτων-κωμωδιών όπως το Paris, je t’aime του 2006, το New York, I Love You του 2008 και το Rio, Eu Te Amo του 2014.

Σκηνοθεσία: 11 διαφορετικοί σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο

Ηθοποιοί: Κίρα Νάϊτλι,’Ελεν Μίρεν, Λουκ Γουίλσον, Τζιμ Στάρτζες, Μίκι Ρουρκ, Τζίνα Ντίουαν, Χεϊντεν Πανετιέρ,Ντιεκ Γολούνα,Ντιάνα Αγκρόν

 

 

Ακίνητο Ποτάμι

Η Άννα και ο Πέτρος είναι ένα ζευγάρι Ελλήνων που μετακομίζει σε μια κωμόπολη της Σιβηρίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του τελευταίου. Κι ενώ αυτές μπαίνουν σε κρίσιμη φάση, η Άννα διαπιστώνει πως έχει μείνει έγκυος χωρίς οι δυο τους να έχουν τον τελευταίο καιρό ολοκληρωμένες σχέσεις.

Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής
Ηθοποιοί: Κάτια Γκουλιώνη, Αντρέα Κωνσταντίνου, Ίντρα Μπουρκόφσκα, Ίβαρς Πούγκα

 

 

Ο Διερμηνέας

Ένας υπέργηρος μεταφραστής ταξιδεύει από τη Σλοβακία στη Βιένη για να βρει και να σκοτώσει τον ναζί που εκτέλεσε τους Εβραίους γονείς του. Αντ’ αυτού βρίσκει τον γιο του, με τον οποίο θα ξεκινήσουν μαζί ένα οδοιπορικό αναζητώντας την αληθινή ιστορία του Γερμανού αξιωματικού.

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σούλικ

Ηθοποιοί: Πέτερ Σιμόνιτσεκ, Γίρι Μένζελ, Σουζάνα Μορέρι

 

 

Εμείς

Τριάντα χρόνια ύστερα από ένα γεγονός που την είχε τραυματίσει ως παιδί η Αντελαΐντ επιστρέφει με τον άντρα και τα δύο παιδιά της στη Σάντα Κρουζ, όπου το βράδυ εισβάλλουν απροειδοποίητα στο σπίτι τους τέσσερις… σωσίες τους.

Σκηνοθεσία: Τζόρνταν Πιλ 

Ηθοποιοί: Λουπίτα Νιόνγκο, Ελίζαμπεθ Μος, Γουίνστον Ντιούκ

 

Τα Δυο Πρόσωπα του Νόμου

Δύο αστυνομικοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα λόγω βίαιης συμπεριφοράς εντοπίζουν έναν παράνομο που ετοιμάζει μια ύποπτη δουλειά. Τον παρακολουθούν και περιμένουν, πιστεύοντας πως μπορούν να επωφεληθούν από τη λεία του.

Σκηνοθεσία: Κρεγκ Ζάλερ
Ηθοποιοί: Μελ Γκίμπσον, Βινς Βον, Τζένιφερ Κάρπεντερ, Τόρι Κιτλς

 

 

Επίθεση στη Βομβάη

Τον Νοέμβριο του 2008 ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη τη Βομβάη , έριξε την πόλη στο χάος. Μία ομάδα Τζιχαντιστών κρυμμένη ανάμεσα σε απεγνωσμένους επιζώντες που έψαχναν για καταφύγιο εισέβαλε στο ξενοδοχείο TAJ. Εκεί και χωρίς διακρίσεις επιδόθηκαν σε μια σειρά από ανείπωτες πράξεις απανθρωπιάς και βίας. Η αληθινή ιστορία των θυμάτων και των επιζώντων, της συμπόνοιας και του θάρρους τους απέναντι στο πιο σκοτεινό πρόσωπο της ανθρωπότητας.

 

Σκηνοθεσία: Κρεγκ Ζάλερ

Ηθοποιοί: Μελ Γκίμπσον, Βινς Βον, Τζένιφερ Κάρπεντερ, Τόρι Κιτλς

 

 

Σε Πόλεμο

Όταν η ιδιοκτησία μιας πολυεθνικής επιχείρησης αποφασίζει, παρά τις αρχικές υποσχέσεις, να κλείσει ένα εργοστάσιό της και να απολύσει 1.100 εργαζόμενους, ο Λοράν αναλαμβάνει την ηγεσία του αγώνα των εργατών για ανατροπή της απόφασης.

Σκηνοθεσία: Στεφάν Μπριζέ 

Ηθοποιοί: Βενσάν Λιντόν, Μελανί Ροβέ, Ζακ Μπορντερί

 

 

 

Free Solo

Ο ορειβάτης Άλεξ Χόνολντ ετοιμάζεται να επιχειρήσει μια free solo (χωρίς βοήθημα) αναρρίχηση του γρανιτένιου βράχου Ελ Καπιτάν στο εθνικό πάρκο Γιόσεμαϊτ, ύψους 900 μέτρων.

 

Σκηνοθεσία: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi

Ηθοποιοί: Alex Honnold, Tommy Caldwell, Jimmy Chin

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!