Home / Good Life  / Οι ταινίες της εβδομάδας 14-20/11

Οι ταινίες της εβδομάδας 14-20/11

Οι ταινίες της εβδομάδας 14-20/11
Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα. 

Οι ταινίες που κάνουνε πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα. 

 

Οι Άθλιοι

Εμπνευσμένη από την εξέγερση στο Παρίσι το 2005, η ταινία του Λατζ Λι είναι μια προκλητική ματιά στις εντάσεις μεταξύ των κατοίκων και της αστυνομίας. Στη Μονφερμέιγ, στα προάστια του Παρισιού, εκεί που ο Βίκτωρ Ουγκώ έστησε το σκηνικό για τους «Άθλιους», δρα μια ομάδα της αστυνομίας κατά του εγκλήματος. Σε μια κατά τ’άλλα συνηθισμένη περίπολο, ένα drone καταγράφει ένα σκηνικό που θα μπορούσε να εκθέσει την ομάδα και τις μεθόδους τους.

 

Σκηνοθεσία: Ladj Ly

Ηθοποιοί: Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djibril Zonga

 

 

 

 

Ένας Καλός Ψεύτης

Ο Ρόι Κόρτνεϊ, επαγγελματίας απατεώνας, δεν μπορεί να πιστέψει την τύχη του όταν γνωρίζει – μέσω ίντερνετ – την χήρα Μπέτι Μακ Λις. Καθώς η Μπέτι του ανοίγει το σπίτι και τη ζωή της, ο Ρόι εκπλήσσεται που αρχίζει να νοιάζεται πραγματικά για εκείνη, μετατρέποντας αυτό που θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη κομπίνα της ζωή του, σε μία επικίνδυνη διαδρομή σε τεντωμένο σχοινί.

 

Σκηνοθεσία: Bill Condon

Ηθοποιοί: Helen Mirren, Ian McKellen, Russell Tovey 

 

 

 

Κόντρα σε Όλα

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Ματ Ντέιμον και Κρίστιαν Μπέιλ πρωταγωνιστούν στο «Κόντρα σε Όλα» που είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία του οραματιστή Αμερικανού σχεδιαστή αυτοκινήτων Κάρολ Σέλμπι και του ατρόμητου Βρετανού οδηγού Κεν Μάιλς, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και εναντιώθηκαν στις εταιρικές παρεμβάσεις, τους νόμους της φυσικής και τους προσωπικούς τους δαίμονες προκειμένου να κατασκευάσουν ένα επαναστατικό αγωνιστικό αυτοκίνητο για την εταιρεία Ford Motor και να αναμετρηθούν με τα πανίσχυρα αγωνιστικά αυτοκίνητα του Έντσο Φερράρι στο 24ωρο πρωτάθλημα του Λε Μαν στη Γαλλία το 1966.

 

Σκηνοθεσία: James Mangold

Ηθοποιοί: Roberta Sparta, Caitriona Balfe, Christian Bale 

 

 

 

Last Christmas

Η Κέιτ είναι μια ανεύθυνη νεαρή κοπέλα που έχει απομακρυνθεί από τους δικούς της, Κροάτες πρόσφυγες στο Λονδίνο. Χωρίς να παίρνει τη ζωή της στα σοβαρά και κυνηγώντας επιπόλαια καριέρα τραγουδίστριας, έχει καταντήσει πρόβλημα για τους γύρω της, μέχρι που κάποια στιγμή πέφτει απροειδοποίητα πάνω στον κύριο Τέλειο.

 

Σκηνοθεσία: Paul Feig

Ηθοποιοί: Madison Ingoldsby, Emma Thompson, Boris Isakovic

 

 

 

Μια Ευτυχισμένη Γυναίκα

Μια γυναίκα βάζει στόχο να επανακτήσει τη ζωή της σε αυτή την εμπνευσμένη, πλούσια συναισθηματικά ματιά στη σημασία των νέων ξεκινημάτων. Η Τάρα, μια νοικοκυρά στα προάστια του Λονδίνου, ζει μια ζωή που δεν είναι πια δική της: ανήκει στον εργασιομάνη, εγωκεντρικό σύζυγό της, στο νεαρό γιο και στην κόρη της, και στη ληθαργική ρουτίνα των δουλειών του σπιτιού και της φροντίδας των παιδιών. Βρισκόμενη σε δεινή θέση και αποζητώντας μια αλλαγή, μία μέρα η Τάρα παίρνει μια θαρραλέα απόφαση. Αγοράζει ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για το Παρίσι και αφήνει τα πάντα πίσω της ώστε να προσπαθήσει να ξαναβρεί τον εαυτό της σε μια καινούργια πόλη. Αλλά το να εγκαταλείψεις τα πάντα στη ζωή σου δεν είναι τόσο απλό… Χτισμένη γύρω από μια σπουδαία πρωταγωνιστική ερμηνεία από την Τζέμα Άρτερτον, η ταινία «Μια Ευτυχισμένη Γυναίκα» είναι ένα διορατικό, βαθιά συμπονετικό πορτρέτο μιας γυναίκας στο δύσκολο δρόμο της αναζήτησης του πραγματικού εαυτού της.

 

Σκηνοθεσία: Dominic Savage

Ηθοποιοί: Gemma Arterton, Dominic Cooper, Frances Barber

 

 

 

Σκυλομπελάς

Όταν η πλούσια ιδιοκτήτριά του πεθάνει, ο καλοαναθρεμμένος σκύλος Μπελάς βρίσκεται στα χέρια των κληρονόμων της, δύο δολοπλόκων ανιψιών της που θέλουν να τον ξεφορτωθούν και να ξεκοκαλίσουν την περιουσία της.

 

Σκηνοθεσία:  Kevin Johnson

 

 

 

Χωρίς Οικογένεια

Βασισμένη στο ομώνυμο κλασικό αριστούργημα της γαλλικής λογοτεχνίας του Έκτορα Μαλό, που έχει μεγαλώσει γενιές παιδιών σε όλο τον κόσμο, η ταινία «Χωρίς Οικογένεια» μεταφέρει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του μικρού Remi σε μια σύγχρονη, επική ταινία με μοντέρνο αέρα, υπέροχα σκηνικά, νοσταλγική ατμόσφαιρα και μια συγκινητική και πάνω απ’ όλα αισιόδοξη ιστορία ενηλικίωσης για μικρούς και μεγάλους.  Στη γαλλική υπερπαραγωγή πρωταγωνιστούν οι Daniel Auteuil και ο πρωτοεμφανιζόμενος νεαρός Maleaume Paquin. Την εξαιρετική αυτή κινηματογραφική μεταφορά με την παραμυθένια αίσθηση και τα διαχρονικά μηνύματα υπογράφει ο ταλαντούχος Antoine Blossier.

 

Σκηνοθεσία: Antoine Blossier
Ηθοποιοί: Daniel Auteuil, Maleaume Paquin, Virginie Ledoyen

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!