Home / Good Life  / Art & Culture  / Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας
Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα. 

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα και θα μας οδηγήσουν ξανά στη σκοτεινή αίθουσα. 

 

Η κατάρα. 

Από τον Sam Raimi, παραγωγό του «ΜΗΝ ΑΝΑΣΑΙΝΕΙΣ» και το «ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ» έρχεται μία σκοτεινή, νέα ματιά. Μια εκδικητική, πεθαμένη ψυχή, ένα φάντασμα που βρίσκει καταφύγιο σε ένα καταραμένο σπίτι δημιουργεί μια τρομακτική αλυσίδα θανάτου σε όποιον προσπαθήσει να μπει μέσα, να κατοικήσει και να αναζητήσει την προέλευση του Κακού.

 

Σκηνοθεσία: Nicolas Pesce

Ηθοποιοί: Betty Gilpin, Andrea Riseborough, Lin Shaye, John Cho, Frankie Faison, Tara Westwood

 

 

Corpus Christi.

Ένας ανήλικος εγκληματίας ανακαλύπτει στο αναμορφωτήριο όπου εκτίει την ποινή του την κλίση του προς τη θρησκεία. Όμως, το ποινικό μητρώο του δεν τους επιτρέπει να γίνει δεκτός στην ιερατική σχολή και έτσι καταλήγει σε μια απομακρυσμένη επαρχιακή κωμόπολη για να εργαστεί σε ξυλουργείο. Εκεί, θα θέσει σε εφαρμογή το όνειρό του. Θα προσποιηθεί τον ιερέα και θα αναλάβει καθήκοντα στην τοπική ενορία.

Σκηνοθεσία: Jan Komasa

Ηθοποιοί: Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna, Eliza Rycembel 

 

 

 

Ένα Ψηλό Κορίτσι.

Λένινγκραντ, 1945.Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αφήσει την πόλη σε συντρίμμια, τους ανθρώπους εξαντλημένους σωματικά και ψυχικά. Η πολιορκία τελείωσε αλλά η μάχη για τη ζωή συνεχίζεται. Δύο νεαρές γυναίκες, η Ίγια και η Μασά προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Ένα στιβαρό δράμα εποχής από τον Καντεμίρ Μπαλάκοφ, που επέστρεψε για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ Καννών μετά το Tesnota (Βραβείο FIPRESCI, 2017).

 

Σκηνοθεσία: Kantemir Balagov

Ηθοποιοί: Viktoria Miroshnichenko, Vasilisa Perelygina, Andrey Bykov

 

 

 

 

Η Ομορφιά της Ύπαρξης

Ο Ρόι Άντερσον, ο Σουηδός μάστορας του σουρεαλισμού που μας έχει χαρίσει εξαιρετικές ταινίες , όπως το “Ένα περιστέρι έκατσε σε ένα κλαδί….” και τα “Τραγούδια από τον δεύτερο όροφο”, κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Βενετίας 2019 ” και τις καρδιές των κριτικών. Επιχειρεί για άλλη μια φορά να μιλήσει για τα μυστήρια της ανθρώπινης ύπαρξης, πάντα με το χαρακτηριστικό στυλ στο οποίο μας έχει συνηθίσει. Ένας στοχασμός πάνω στην ανθρώπινη ζωή, με όλη της την ομορφιά και τη σκληρότητα.

 

Σκηνοθεσία: Roy Andersson

Ηθοποιοί: Bengt Bergius, Anja Broms, Marie Burman

 

 

 

Ουπς! Ο Νώε Έφυγε…

Η κλασική, διαχρονική ιστορία της Κιβωτού του Νώε -αυτή τη φορά, όμως, από την οπτική ματιά των… χαμένων της υπόθεσης- μετατρέπεται σε μια, γεμάτη ανατροπές και εκκεντρικά πλασματάκια, περιπέτεια, που τολμά να φανταστεί έναν εντελώς καινούργιο κόσμο: αυτόν που υπήρχε πριν από εμάς!

 

Σκηνοθεσία: Toby Genkel, Sean McCormack

 

 

 

Στα Εννιά.

Στην Αθήνα της κρίσης και του gentrification, ένα κορίτσι – φάντασμα κατοικεί σε διαμέρισμα που έχει κατασχεθεί από τις τράπεζες και επιτίθεται σε όποιον προσπαθεί να το αποκτήσει.

 

Σκηνοθεσία:  Άγγελος Σπάρταλης

Ηθοποιοί: Δήμητρα Σπάρταλη, Βασίλης Αγουάντ, Σοφία Παπαδοπούλου

 

1917.

Κατά την διάρκεια της κορύφωσης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δυο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, οι Schofield και Blake, αναλαμβάνουν μια φαινομενικά ακατόρθωτη αποστολή. Σε εναν αγώνα ενάντια στο χρόνο, θα πρέπει να διασχίσουν εχθρικά εδάφη και να παραδόσουν ενα μήνυμα που θα αποτρέψει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες Βρετανούς στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένου και του αδελφού του Blake.

 

Σκηνοθεσία: Sam Mendes

Ηθοποιοί: Dean-Charles Chapman, George MacKay, Daniel Mays

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!