Home / Good Life  / Art & Culture  / Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στο σινεμά. 

Οι ταινίες που θα δούμε από αυτή την εβδομάδα στη μεγάλη οθόνη. 

 

 

Η Αόρατη Ζωή της Ευρυδίκης Γκουσμάο.

Δύο αχώριστες αδερφές, στο Ρίο ντε Τζανέιρο της δεκαετίας του ’50, αναγκάζονται να αποχωριστούν η μία την άλλη. Η Γκουίδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να μεγαλώσει ολομόναχη το εκτός γάμου παιδί της, ενώ η Ευρυδίκη εξωθείται σε έναν νερόβραστο γάμο, εγκαταλείποντας το πάθος της για το πιάνο.

 

Σκηνοθεσία: Karim Aïnouz

Ηθοποιοί: Julia Stockler, Carol Duarte, Flávia Gusmão 

 

 

 

 

Αρπακτικά Πτηνά και η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση της Χάρλεϊ Κουίν

Η έξαλλη ζωή της Χάρλεϊ Κουίν εκτροχιάζεται ακόμα περισσότερο μετά τον ιδιαίτερα εκρηκτικό χωρισμό της από τον Τζόκερ. Για πρώτη φορά, είναι απροστάτευτη, με τον κάθε αλήτη της Γκόθαμ να την καταδιώκει. Εντωμεταξύ, ο αρχιμαφιόζος Ρόμαν Σαϊόνις έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να βρει τη νεαρή πορτοφολού Κας, που έκλεψε το πολύτιμο διαμάντι του. Το μονοπάτι της Χάρλεϊ διασταυρώνεται με την Κυνηγό, την Μπλακ Κανάρι και τη Ρενέ Μοντόγια και το αλλόκοτο επιτελείο δεν έχει επιλογή από το να συνεργαστεί για να εξολοθρεύσει τον Ρόμαν μέσα σε μία θεότρελη, φονική μέρα.

 

Σκηνοθεσία: Cathy Yan

Ηθοποιοί: Margot Robbie, Rosie Perez, Mary Elizabeth Winstead 

 

 

 

Winona

Μια παρέα κοριτσιών περνά μια μέρα στην παραλία, ενώ δύο μυστηρίωδεις άνθρωποι τις παρακολουθούν από απόσταση σε ένα αμάξι.

 

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Βούλγαρης 

Ηθοποιοί: Ανθή Ευστρατιάδου, Σοφία Κόκκαλη, Δάφνη Πατακιά, Ηρώ Μπέζου

 

 

 

Μικρές Κυρίες

Η σεναριογράφος και σκηνοθέτης Greta Gerwig (Lady Bird) με τις Μικρές Κυρίες της κατάφερε να δώσει μια νέα πνοή στην κλασσική νουβέλα και στα γραπτά της Louisa May Alcott και να ξεδιπλώνει τον χαρακτήρα της Jo March, το συγγραφικό alter ego της, που αντανακλά στην μυθιστορηματική ζωή της. Στην εκδοχή της Gerwig, η γεμάτη αγάπη ιστορία της οικογένειας March – τέσσερα νεαρά κορίτσια, η καθεμία από τις οποίες είναι αποφασισμένη να ζήσει την ζωή της όπως θέλει – είναι άφθαρτη μέσα στο χρόνο και παράλληλα, στέκει επίκαιρη. Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh και Eliza Scanlen στους ρόλους των κοριτσιών, ο Louis Garrel ως Friedrich Bhaer, o Timothee Chalamet ως ο γείτονας τους Laurie, η Laura Dern ως Μητέρα Marmee, ο Chris Cooper ως ο κύριος Laurence και η Meryl Streep στον ρόλο της θείας March συμπληρώνουν το all-star cast.

 

Σκηνοθεσία: Greta Gerwig

Ηθοποιοί: Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson, Timothee Chalamet, Louis Garrel, Laura Dern, Chris Cooper, Meryl Streep

 

 

Οι Monos

Μια ομάδα έφηβων ανταρτών κρατάει όμηρο μια τρομοκρατημένη Αμερικανίδα, λαμβάνοντας εντολές από μια αόρατη «Οργάνωση». Οι νεαροί μαχητές, που επιδίδονται συχνά-πυκνά σε αλλόφρονα ξεσπάσματα, δεν φαίνεται να εμπνέονται από υψηλά ιδανικά ή κάποιον απώτερο σκοπό. Σταδιακά, ο κόσμος τους καταρρέει και το χάος επικρατεί μέσα σε ένα κρεσέντο ωμής βίας. Τα απάτητα βουνά και η παρθένα ζούγκλα αυτού του απροσδιόριστου τόπου συνθέτουν έναν απόκοσμο καμβά, όπου αποτυπώνεται μια αλληγορική ιστορία για τη σουρεαλιστική κόλαση του πολέμου.

 

Σκηνοθεσία: Alejandro Landes

Ηθοποιοί: Sofia Buenaventura, Julián Giraldo, Karen Quintero

 

 

 

Φως στο Σκοτάδι

Το ταξίδι ενός πατέρα και του παιδιού του στα περίχωρα της κοινωνίας ύστερα από πανδημία που εξαφάνισε τον μισό πληθυσμό της Γης. Καθώς ο πατέρας παλεύει να προστατέψει το παιδί του, ο δεσμός τους – και η ίδια η ανθρωπότητα- δοκιμάζονται.

 

Σκηνοθεσία: Casey Affleck

Ηθοποιοί: Anna Pniowsky, Casey Affleck, Tom Bower

 

 
 
Εργαστήριο Ελλάδα

Χρέος, διαφθορά, φοροδιαφυγή. Ποιος φταίει; Ένα road movie στους δρόμους ,τα στενά και τις γειτονιές της Αθηνας. Ένα ντοκιμαντέρ για τα πολιτικά γεγονότα που οδήγησαν στην οικονομική κρίση, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι και σήμερα.

 

Σκηνοθεσία: Γιάκομπο Μπρότζι

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!