Home / Wellness  / Health  / Οι σπόροι Τσία είναι το νέο θαυματουργό superfood

Οι σπόροι Τσία είναι το νέο θαυματουργό superfood

Οι σπόροι Τσία είναι το νέο θαυματουργό superfood
Σπόροι Τσία γιατί οι διατροφολόγοι τους εξυμνούν;

Η μαγική τροφή των Αζτέκων, οι σπόροι Τσία, γνωστοί από αρχαιοτάτων χρόνων για τα θρεπτικά τους συστατικά και τα πολλαπλά οφέλη τους στην υγεία, κερδίζουν ολοένα και περισσότερη δημοφιλία αποτελώντας μια από τις κορυφαίες υγιεινές τροφές στον πλανήτη. Γιατί να καταναλώνεις αυτούς τους θαυματουργούς σπόρους που θεωρούνται σήμερα superfoods;

Είναι πολύ πλούσιοι σε θρεπτικές ουσίες.

Οι Αζτέκοι και οι Μάγια λάτρευαν τους σπόρους Τσία γιατί θεωρούσαν πως αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας και δύναμής τους.  Πράγματι, παρά το μικροσκοπικό τους μέγεθος οι σπόροι Τσία περιέχουν μια τεράστια ποσότητα θρεπτικών ουσιών με πολύ λίγες θερμίδες, όπως φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και διάφορα μικροθρεπτικά συστατικά, που προσφέρουν απίστευτη ενέργεια στον οργανισμό.

Οι σπόροι Τσία είναι το νέο θαυματουργό superfood

Έχουν σημαντική αντιοξειδωτική δράση.

Με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά οι σπόροι Τσία, βοηθούν στην συνολική αποτοξίνωση του οργανισμού. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τον οργανισμό από ασθένειες όπως ο καρκίνος. Ακόμη, έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση σπόρων Τσία που έχουν εμποτιστεί προηγουμένως σε νερό, συμβάλλει σημαντικά στην απαλλαγή των τοξινών από το πεπτικό σύστημα.

Βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Αδυνάτισε τρώγοντας σπόρους Τσία, καθώς συμβάλλουν στην αποτελεσματική απώλεια βάρους. Με περίπου 14% πρωτεΐνη, αυτοί οι θαυματουργοί σπόροι σε βοηθούν να αδυνατίσεις δεδομένου ότι οι πρωτεΐνες ρυθμίζουν την όρεξη και σε απομακρύνουν από διάφορα τσιμπολογήματα, τα οποία σε γεμίζουν με θερμίδες.  Μάλιστα πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως η κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει το λίπος στην κοιλιά.

Οι σπόροι Τσία είναι το νέο θαυματουργό superfood

Αγαπούν την καρδιά σου.

Πλούσιοι σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, οι σπόροι Τσία μειώνουν την υψηλή πίεση του αίματος, προάγοντας την καρδιαγγειακή υγεία.  Ακόμη, σύμφωνα με έρευνες μπορούν να μειώσουν τα τριγλυκερίδια, να αυξήσουν την «καλή» χοληστερόλη και να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς!

Αυξάνουν τα επίπεδα αντοχής.

Γνωστοί για την ενέργεια και την δύναμη που χαρίζουν στον οργανισμό, οι σπόροι Τσία αυξάνουν και τα επίπεδα αντοχής, βοηθώντας τον οργανισμό να ανταπεξέλθει καλύτερα στην απαιτητική καθημερινότητά του. Πολλοί αθλητές καταναλώνουν αυτούς τους πολύτιμους για την υγεία σπόρους, για να αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειας και αντοχής τους.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!