Home / Cozyhome  / Οι προσωπικοί χώροι καλλιτεχνών, σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων μέσα από τα μάτια του François Halard

Οι προσωπικοί χώροι καλλιτεχνών, σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων μέσα από τα μάτια του François Halard

Ένα βιβλίο που θυμίζει οπτικό ημερολόγιο.

Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να μπείτε  στους προσωπικούς χώρους διάσημων designers και αρχιτεκτόνων; Ο Γάλλος φωτογράφος François Halard μας επιτρέπει να ρίξουμε κλεφτές ματιές, μέσα από το βιβλίο του François Halard: A Visual Diary σπό τον εκδοτικό οίκο Rizzoli.

 

Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται τόσο για ένα βιβλίο όσο για ένα οπτικό ημερολόγιο, με προσωπικές σημειώσεις του φωτογράφου πάνω σε κάθε φωτογραφία.

 

 

Εδώ θα βρείτε μερικές από τις πιο παλιές αλλά και πιο πρόσφατες φωτογραφίες του, αφού πρόκειται για ένα ιδιαίτερο project, κατά το οποίο εδώ και χρόνια ο ίδιος εξερευνά τους χώρους διάσημων καλλιτεχνών, designers και αρχιτεκτόνων.

 

 

Το βιβλίο έχει να κάνει με τη φωτογραφία και τους καλλιτέχνες. Προσπαθώ να εδραιώσω μια νέα σχέση ανάμεσά τους” δήλωσε ο François Halard στον ιστορικό τέχνης Bice Curiger, σε μία συνέντευξή του αναφορικά με το βιβλίο.

 

Το studio του Halard στο Arles.

 

Το studio του καλλιτέχνη Ugo Rondinone’s στο Harlem.

 

Δε βγάζω απλώς φωτογραφίες τα studios και τα τα σπίτια των καλλιτεχνών. Ερμηνεύω το εσωτερικό τους μέσα από το πρίσμα της φωτογραφίας.”

 

Μέσα από τον ενδιαφέροντα αυτόν τόμο έχουμε την ευκαιρία να μπούμε στους προσωπικούς χώρους των Luis Barragan, Louise Bourgeois, Marc Jacobs και Ugo Rondinone, ενώ συχνά στις σελίδες του συναντάμε και το σπίτι του ίδιου του Halard στο Arles της Γαλλίας.

 

Ένα βιβλίο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που δεν κουράζει, ρέει σαν ημερολόγιο και μας δίνει μια καλή γεύση από όλα όσα απαρτίζουν το δημιουργικό σύμπαν σημαντικών προσωπικοτήτων.

 

 

To studio του φωτογράφου Saul Leiter στη Νέα Υόρκη.

 

 

François Halard: A Visual Diary ($95, Rizzoli)

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath