Home / Good Life  / Οι πιο ελκυστικοί γαστρονομικοί προορισμοί στη Θεσσαλονίκη! – Part 2

Οι πιο ελκυστικοί γαστρονομικοί προορισμοί στη Θεσσαλονίκη! – Part 2

Οι πιο ελκυστικοί γαστρονομικοί προορισμοί στη Θεσσαλονίκη! – Part 2 

Συγκεντρώσαμε τους πιο ελκυστικούς και απολαυστικούς γαστρονομικούς προορισμούς στη Θεσσαλονίκη έτσι όπως τους παρουσιάσαμε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Théa by Makedonia Palace. Όχι μόνο υπόσχονται να ικανοποιήσουν τους γευστικούς σας κάλυκες, αλλά και να σας χαρίσουν υπέροχες εμπειρίες! 

 

 

Χαμόδρακας

Στην παραλία της Ν. Κρήνης, μια ανάσα από τον Θερμαϊκό, θα βρείτε το παραδοσιακό εστιατόριο “Χαμόδρακας” που από το 1926 μοιράζεται τα γευστικά του μυστικά με το κοινό. Πάντα με έμφαση στην ποιότητα, το εστιατόριο θαλασσινών “Χαμόδρακας” προσφέρει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, που με φαντασία και μεράκι συνθέτουν τα πιο νόστιμα πιάτα. Η προνομιούχα τοποθεσία του, η όμορφη θέα που προσφέρει και φυσικά οι γαστρονομικοί του πειρασμοί, υπόσχονται να ανταμείψουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. 

 

Tip: Δοκιμάστε το καταπληκτικό φρέσκο Γεμιστό Καλαμάρι, που είναι σωταρισμένο με σκόρδο και ελαιόλαδο, περιέχει λιαστή ντομάτα και τυριά, φιδέ, ρύζι, κουκουνάρι και σουσάμι, σβησμένα με άσπρο κρασί! 

 

 

 

www.hamodrakas.gr

 

 

Το Μανιτάρι

Στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη 47, στον δεύτερο όροφο του εμπορικού κέντρου, σε έναν ιδιαίτερο χώρο που αποπνέει κομψότητα και αστική πολυτέλεια, θα βρείτε “Το Μανιτάρι” που τα τελευταία 8 χρόνια προσφέρει γαστρονομικές απολαύσεις στους Θεσσαλονικείς. Με ελληνικό μενού, εμπνευσμένο από τον consultant chef Δημήτρη Παμπόρη και άρτια εκτελεσμένο από τον chef Λεωνίδα Παντσιούκα, το εστιατόριο “Το Μανιτάρι” εγγυάται να σας ταξιδέψει σε μοναδικούς γαστριμαργικούς προορισμούς, που εναλλάσσονται ανάλογα με τις εποχές του χρόνου! Ακόμη, στους αναπαυτικούς καναπέδες του, μπορείτε να απολαύσετε εκλεκτά κρασιά χαλαρώνοντας υπό τους ήχους έντεχνων και chill out ακουσμάτων.

 

Tip: Δοκιμάστε το γεμιστό στήθος κοτόπουλο με αμπελόφυλλα και καπνιστό Μετσόβου, που συνοδέυεται με αρωματικό πουρέ πατάτας με βασιλικό, ψητά σπαράγγια και σάλτσα με παλαιωμένο ξύδι!

 

 

www.to-manitari.gr

 

Ζύθος & Ντορέ

Ο Ζύθος, με δυο εστιατόρια στο κέντρο της πόλης, ορίζει την γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνοντας όλα τα χαρακτηριστικά της ελληνικής κουζίνας. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1990 στα Λαδάδικα και η φήμη του εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα, ως η πρώτη μπυραρία και αργότερα το πρώτο Μεσογειακό Ζυθεστιατόριο. Το 1995 συνδέθηκε με το ιστορικότερο στέκι της Θεσσαλονίκης, το Ντορέ και ανέλαβε να συνεχίσει την ιστορία ενός αιώνα μπροστά στην σκιά του ιστορικού μνημείου της πόλης, τον Λευκό Πύργο. Οι λάτρεις τις μπύρας θα βρούν τον παράδεισό τους, καθώς έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν επιλογές από μια εκτενή γκάμα ζύθων, μεταξύ των οποίων ετικέτες από τις Ελληνικές Μικροζυθοποιίες, και να τις συνοδέψουν με πεντανόστιμα πιάτα και μεζεδάκια εμπνευσμένα από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. 

 

Tip: Απολαύστε την μπύρα σας με γευστικές επιλογές όπως το Αρνίσιο Κεμπάπ και το Ίτς Πιλάφ από την Πόλη, τους Ψευδοκεφτέδες από την Σαντορίνη και την κλασική Φάβα του Ζύθου, που ενθουσιάζουν και τους πιο απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες. 

 

 

zithos.gr

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!