Home / Lifestyle  / Οι μεταξένιες δημιουργίες της Εμμανουέλας Κουρούδη είναι η επιτομή της κομψότητας

Οι μεταξένιες δημιουργίες της Εμμανουέλας Κουρούδη είναι η επιτομή της κομψότητας

Οι μεταξένιες δημιουργίες της Εμμανουέλας Κουρούδη είναι η επιτομή της κομψότητας
Emmanuelle, fashion made of silk: Τα ελληνικά elegant μαντήλια που θέλει κάθε γυναίκα στη συλλογή της.

H Εμμανουέλα Κουρούδη με τα ολομέταξα αξεσουάρ της, αναβαθμίζει το look μας, προσθέτοντας νότες πολυτέλειας, υψηλής αισθητικής και ιδιαίτερου fashion χαρακτήρα σε κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα. Τα emmanuellesilk αξεσουάρ είναι elegant, πληθωρικά και ταυτόχρονα διακριτικά, ενώ είναι φτιαγμένα 100% από ελληνικό μετάξι Σουφλίου, αποδεικνύοντας τη δυναμική των made in Greece δημιουργιών.  

 

Οι μεταξένιες δημιουργίες της Εμμανουέλας Κουρούδη είναι η επιτομή της κομψότητας

 

 

 

Πότε εκδηλώθηκε η αγάπη σας για τη μόδα και γιατί επιλέξατε ως υλικό των δημιουργιών σας το μετάξι; H πολυτέλεια που αποπνέει είναι αυτό που σας ελκύει ή υπάρχει κάτι άλλο που σας γοήτευσε στο συγκεκριμένο ύφασμα;

Η ιδέα για μία ελληνική μάρκα γυναικείων μεταξωτών αξεσουάρ γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2015. Ο συνδυασμός της αγάπης μου για τη μόδα με την επιχειρηματική εμπειρία της οικογένειάς μου και μία «κληρονομιά», της Μεταξουργίας Τσιακίρη Α.Ε., η οποία πέρασε στα χέρια μου, έδωσαν σάρκα και οστά στο όραμά μου, να παράγω και να δημιουργήσω τα πιο φίνα μεταξωτά αξεσουάρ για γυναίκες που θέλουν να κάνουν την διαφορά με κομψό και διακριτικό τρόπο.

 

 

 

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε τη νέα σας φθινοπωρινή/χειμωνιάτικη fashion συλλογή με εξαιρετικά items. Δυστυχώς, πολλοί από εμάς συνδέουμε το συγκεκριμένο αξεσουάρ με τους καλοκαιρινούς μήνες. Μοιραστείτε μαζί μας κάποια tips για να εντάξουμε στο look μας τα μαντήλια, όλους τους μήνες του χρόνου και να είμαστε κομψές. Ποιοι τρόποι υπάρχουν για να τα φορέσουμε λίγο διαφορετικά και να εκμεταλλευτούμε παράλληλα την χρηστική τους πλευρά;

Το μεταξωτό μαντήλι αποτελούσε ανέκαθεν τον πρεσβευτή της γυναικείας κομψότητας. Με το πέρασμα του χρόνου και τις εναλλαγές στις τάσεις της μόδας, το μαντήλι κέρδισε έδαφος και μετατράπηκε σε ένα αξεσουάρ για όλες τις γυναίκες, κάθε ηλικίας και κάθε στυλ. Θεωρώ και πιστεύω ότι το μεταξωτό μαντήλι αντανακλά την προσωπικότητα της κάθε γυναίκας που το φορά. Δεν υπάρχει σωστός και κομψός τρόπος να φορέσεις ένα μαντήλι. Αρκεί να σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα. Ένα τουρμπάνι στο κεφάλι, ένας κόμπος γύρω από το λαιμό, ένα απλό ρίξιμο γύρω από τους ώμους, προσδιορίζουν γυναίκες με διαφορετικές προσωπικότητες και στυλ.

 

“Κάθε μαντήλι λέει και μία ιστορία” έχετε πει για τη νέα σας συλλογή. Ποια είναι η ιστορία ή οι ιστορίες που κρύβονται πίσω από τις δημιουργίες σας;

Με έμπνευση που αντλείται από την τέχνη και την φύση, κάθε συλλογή περνάει το δικό της μήνυμα κι έχει τον δικό της χαρακτήρα.

 

 

 

Στα μαντήλια σας τα χρώματα και τα prints πρωταγωνιστούν με έναν πληθωρικό και την ίδια στιγμή διακριτικό τρόπο. Τι είναι εκείνο που κινητοποιεί την έμπνευσή σας και καταφέρνετε να δημιουργείτε elegant items; Περιγράψτε μας τη διαδικασία κατασκευής ενός μαντηλιού.

Η φετινή φθινοπωρινή – χειμερινή συλλογή ονομάζεται “Mythology” κι αποτελείται από πολύχρωμα σχέδια με επιρροές από παραμύθια, λαϊκές ιστορίες και συμβολισμούς. Πηγή έμπνευσης παραμένει η τέχνη και η φύση, όπως άλλωστε και κάθε αξεσουάρ της εταιρείας μέχρι σήμερα. 19 μοναδικά ολομέταξα αξεσουάρ -με την σφραγίδα του Σουφλιώτικου μεταξιού – αποτέλεσμα ψηφιακής εκτύπωσης στην οποία έχει επενδύσει η εταιρεία, στόχος των οποίων είναι οι γυναίκες που τα επιλέγουν να αισθάνονται όμορφα φορώντας τα. Το σχεδιαστικό κομμάτι ανέλαβε η Αθηνά Παππά, φωτογράφος ήταν ο Κοσμάς Κουμιανός και στυλίστας ο Παναγιώτης Τσατσάκης.

 

Εκτός από τα μαντήλια, ποιο άλλο αξεσουάρ αγαπάτε και γιατί; Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το key fashion ένδυμα ή αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπει από την γυναικεία γκαρνταρόμπα;

Πιστεύω ότι είναι οι μικρές λεπτομέρειες που απογειώνουν το στυλ μίας γυναίκας. Μία τσάντα, ένα καπέλο ή ένα όμορφο κόσμημα, μπορούν μέσα σε δευτερόλεπτα να αλλάξουν την κατεύθυνση μίας εμφάνισης από καθημερινή σε βραδινή και το αντίθετο. Αναμφίβολα, το μαντήλι δίνει ιδιαίτερη αισθητική σε μία εμφάνιση. Το δεύτερο αγαπημένο μου αξεσουάρ είναι το κόσμημα και το τρίτο η γυναικεία τσάντα.

 

 

 

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας και πού μπορεί να βρει κανείς τις δημιουργίες σας;

Υπάρχουν μερικά σχέδια για τις επόμενες συλλογές αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη. Προς το παρόν, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε, γνήσια ολομέταξα μαντήλια, με ταυτότητα και σεβασμό στο ελληνικό μετάξι. Απώτερος στόχος είναι σε κάποια χρόνια από τώρα «δίπλα στα προϊόντα που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα, όπως το κρασί της, το λάδι της, τα νερά της, οι γεύσεις της, να ανήκει και το μετάξι. Γιατί το μετάξι είναι Ελλάδα και δεν του αξίζει τίποτα λιγότερο από αυτό το χαρακτηριστικό.

 

 

 

Τα emmanuellesilk μπορεί να τα βρει κάποιος σε επιλεγμένα καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και ηλεκτρονικά.
Επίσημο site με όλα τα σημεία πώλησης www.emmanuellesilk.com
Επίσημος αντιπρόσωπος των emmanuellesilk είναι το Fever Showroom.
Contact : [email protected]

 

 

Q&A

Fashion designer που θαυμάζω: Νάντια Ράπτη(ρούχα), Δήμητρα Ταμπάκη (κόσμημα)

Ομορφιά για μένα είναι: Η αυθεντικότητα

Μόδα για μένα σημαίνει: Έκφραση της ταυτότητάς μας

Με εκφράζει περισσότερο: Η μουσική και η τέχνη

Ονειρικός ταξιδιωτικός προορισμός:Ένα ταξίδι την άνοιξη στην Ιαπωνία

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!