Home / Beauty  / Οι κορυφαίες τροφές για αλαβάστρινη επιδερμίδα!

Οι κορυφαίες τροφές για αλαβάστρινη επιδερμίδα!

Γιατί η ομορφιά πηγάζει από τη διατροφή μας!

Δώστε προσοχή στις παρακάτω τροφές που συμβάλλουν σε μια πιο όμορφη, νεανική, λαμπερή και αψεγάδιαστη επιδερμίδα και εντάξτε τις από σήμερα κιόλας στο διατροφολόγιό σας.  

 

Αυγό 

Ο κρόκος του αυγού είναι πλούσιος σε βιταμίνες που είναι απαραίτητες για την σωστή λειτουργία των κυττάρων, καθώς και την ουσία βιοτίνη, που συμβάλλει καθοριστικά στην ομορφιά μας. Σύμφωνα με τις έρευνες η κατανάλωση αυγού προστατεύει το δέρμα από την ακμή, τα εξανθήματα, την ερυθρότητα και τη ξηρότητα και μπορεί να κάνει την επιδερμίδα ακόμη πιο λαμπερή! 

 
Λιναρόσπορος

Πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ο σούπερ λιναρόσπορος, ανακουφίζει το δέρμα από τους ερεθισμούς και την ερυθρότητα, το κάνει να δείχνει πιο φρέσκο, καθώς προλαμβάνει τις ρυτίδες και συμβάλλει στην απαλή και λαμπερή του όψη! 

 

Σπανάκι

Το έτρωγε ο Ποπάυ για να είναι πιο δυνατός, όμως εμείς μπορούμε να το καταναλώνουμε και για τις beauty ιδιότητές του. Το σπανάκι αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, σιδήρου, φυλλικού οξέος, μαγνησίου, φυτικών ινών, βιταμίνης Α, βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών που συμβάλλουν επιτυχημένα στην υγεία και την λάμψη της επιδερμίδας.

 

 

Αμύγδαλα

Ιδανικά για diet σνακ, αλλά και σύμμαχοι στην ομορφιά μας τα αμύγδαλα χάρη στη βιταμίνη Ε που περιέχουν αναζωογονούν το ταλαιπωρημένο δέρμα χαρίζοντάς του λάμψη και απομακρύνοντας τη θαμπάδα. Ακόμη, οι αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, καταπολεμούν τα σημάδια της γήρανσης και της κούρασης.  

 

Πράσινο τσάι

Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια κούπα με πράσινο τσάι όχι μόνο για να ξυπνήσετε και να αποτοξινωθείτε σε βάθος, αλλά και για να ενισχύσετε την ελαστικότητα του δέρματός σας. Το πράσινο τσάι νικά τον χρόνο, μας κάνει να φαινόμαστε νεότερες και πιο φρέσκιες. 

 

Προϊόντα ολικής άλεσης 

Τα προϊόντα ολικής άλεσης βελτιώνουν την όψη του δέρματος, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ομορφιάς και της λάμψης. Η νιακίνη (βιταμίνη Β3) που βρίσκεται σε αυτά μειώνει την ερυθρότητα η οποία είναι συνήθως επακόλουθο της ακμής και αποτρέπει τις φλεγμονές που μπορούν να οδηγήσουν σε αντιαισθητικά σημάδια στο πρόσωπο. 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!