Home / Good Life  / Οι καλύτεροι ελληνικοί προορισμοί για φθινοπωρινές αποδράσεις

Οι καλύτεροι ελληνικοί προορισμοί για φθινοπωρινές αποδράσεις

Οι κατάλληλοι προορισμοί για φθινοπωρινά ταξιδάκια.

Αν και ο φετινός Σεπτέμβρης είναι τόσο ζεστός, που μας θυμίζει ακόμη καλοκαίρι, το φθινόπωρο δεν αργεί. Το φθινόπωρο είναι για πολλούς η κατάλληλη εποχή για εξορμήσεις στην φύση, μεγάλους περιπάτους και αποδράσεις σε όμορφες ελληνικές πόλεις. Παρακάτω θα δείτε μέρη της Ελλάδας, που είναι ακόμη πιο όμορφα το φθινόπωρο και περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

 

Παλαιός Παντελεήμονας, Πιερία.

Ο Παλαιός Παντελεήμονας είναι ένας πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός χτισμένος στις πλαγιές του Ολύμπου. Με την εξαιρετική ομορφιά του, ο οικισμός αυτός αποτελεί ίσως το καλύτερο δείγμα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής στην βόρεια Ελλάδα. Είναι ιδανικός φθινοπωρινός προορισμός, καθώς συνδυάζει τη γραφικότητα με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια του και τα αναπαλαιωμένα πέτρινα σπίτια του και τις ομορφιές της φύσης, με την υπέροχη θέα που προσφέρει και το πλούσιο δάσος, που τον περιτριγυρίζει.

Μονεμβασιά, Πελοπόννησος.

Μονεμβασιά. Μια μεσαιωνική πόλη στην Πελοπόννησο, που με τα αρχοντικά, τις βυζαντινές εκκλησίες και τα όμορφα σοκάκια της θα σας κάνει να την λατρέψετε. Η περιήγηση στην όμορφη Μονεμβασία είναι ένα ιστορικό ταξίδι στους βυζαντινούς χρόνους, καθώς η μοναδική της αρχιτεκτονική και τα μνημεία της προσφέρονται για φανταστικές ιπποτικές περιπλανήσεις. Ακόμη, η πανέμορφη θέα που προσφέρει, σε συνδυασμό με το γαλάζιο της θάλασσας συνδυάζουν τις ιδανικές συνθήκες για ειδυλλιακές διακοπές γεμάτες χαλάρωση και ξεκούραση.

 

Ορεινή Ναυπακτία.

Η Ορεινή Ναυπακτία είναι ένας μαγικός ορεινός προορισμός, ιδανικός για λάτρεις της φύσης, που αγαπούν τους περιπάτους και τις εξερευνήσεις. Η ορεινή Ναυπακτία περιλαμβάνει περισσότερα από 45 χωριά διασκορπισμένα σε μοναδικής ομορφιάς τοπία, δάση με έλατα, καρυδιές, οξιές, λόγγους με καστανιές και γραφικά μονοπάτια, που περνούν μέσα από ρεματιές, λίμνες και μεγαλοπρεπή βουνά. Είναι η κατάλληλη επιλογή για φθινοπωρινές αποδράσεις για εκείνους που προτιμούν τις ήσυχες και εναλλακτικές διακοπές, καθώς πέρα από την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά η ορεινή Ναυπακτία, προσφέρεται και για εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, καγιάκ, ράφτινγκ και mountain bike.

Μακρινίτσα, Μαγνησία.

Φημισμένη για την καταπληκτική της θέα στο Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο, η Μακρινίτσα φέρει δικαιολογημένα τον χαρακτηρισμό «το μπαλκόνι του Πηλίου». Η όμορφη κεντρική της πλατεία με τα πλατάνια, το παραδοσιακό της χρώμα, τα καλντερίμια, η πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και η εξαιρετική φυσική της ομορφιά συνθέτουν έναν μαγευτικό φθινοπωρινό προορισμό για τους ταξιδιώτες.
Ετοιμάστε βαλίτσες και καλό ταξίδι!

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!