Home / Family  / Οι καλύτερες συμβουλές για όλες τις μαμάδες!

Οι καλύτερες συμβουλές για όλες τις μαμάδες!

Οι καλύτερες συμβουλές για όλες τις μαμάδες!

Η μητρότητα είναι ίσως η πιο απαιτητική και δύσκολη δουλειά που υπάρχει. Ιδού συμβουλές που θα κάνουν λίγο πιο όμορφη και εύκολη την ζωή των μαμάδων που είναι πολύ πιο απαιτητική από όσο νομίζουμε.

 
Κάντε μικρά διαλείμματα.

Όταν οι υποχρεώσεις σας βαραίνουν και νιώθετε πως πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα, κάντε το! Κάντε ένα time out, πάρτε βαθιές ανάσες και ασχοληθείτε με κάτι που σας χαλαρώνει και σας ευχαριστεί για να αποφορτιστείτε ψυχικά και σωματικά.

 
Διασκεδάστε μαζί με τα παιδιά σας.

Ο πιο όμορφος τρόπος να περάσετε χρόνο με τα παιδιά σας και να απολαύσετε τις κοινές σας στιγμές είναι διασκεδάζοντας και παίζοντας μαζί τους. Αφήστε τον εαυτό σας να γίνει και πάλι παιδί και διασκεδάστε μαζί τους παίζοντας.

 

 

Ακολουθήστε το ένστικτό σας.

Υπάρχουν χιλιάδες tips και συμβουλές που μπορείτε να ακούσετε ή να διαβάσετε για το πώς μπορείτε να διαχειριστείτε διάφορες καταστάσεις που αφορούν τα παιδιά σας και την καθημερινότητά τους. Δεν χρειάζεται να μπερδεύεστε και να ακούτε τον καθένα αλλά να δώσετε βάση στο ένστικτό σας, το οποίο είναι ισχυρό και σχεδόν πάντα αλάνθαστο.

 

Προσέξτε τον εαυτό σας.

Για να είστε σε θέση να φροντίζετε τους άλλους και εν προκειμένω τα παιδιά σας θα πρέπει πρώτα να προσέχετε τον εαυτό σας. Αφιερώστε όσο χρόνο μπορείτε σε σας και μην παραμερίζετε τον εαυτό σας για να έχετε δυνάμεις να ανταποκριθείτε στα της μητρότητας.

 

Αποδεχθείτε πως δεν γνωρίζετε τα πάντα.

Το να είσαι μαμά δεν συνεπάγεται πως γνωρίζεις αυτόματα τα πάντα. Αποδεχθείτε πως κάθε μέρα θα μαθαίνετε και κάτι καινούργιο για τη ζωή και τη μητρότητα. Με τον τρόπο αυτό δεν θα αισθάνεστε τόση μεγάλη πίεση και θα είσαι πρόθυμη στις προκλήσεις της καθημερινότητας.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!