Home / Fashion  / Οι δημιουργίες του Manolo Blahnik σε μία ξεχωριστή έκθεση

Οι δημιουργίες του Manolo Blahnik σε μία ξεχωριστή έκθεση

Τα παπούτσια – έργα τέχνης στη Wallace Collection.

Ο αγαπημένος σχεδιαστής παπουτσιών Manolo Blahnik και το λονδρέζικο μουσείο τέχνης Wallace Collection ένωσαν τις δυνάμεις τους, για μία μοναδική έκθεση, την οποία θα λατρέψουν όσες αγαπούν τα παπούτσια και όχι μόνο!

 

Οι δημιουργίες του θρυλικού σχεδιαστή εκτίθενται ανάμεσα σε αληθινά έργα τέχνης -όχι ότι έτσι δε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και τα παπούτσια του- σαν μια “αφήγηση” της ιστορίας του Blahnik και μια δημιουργική αναδρομή στα πρώτα χρόνια του.

 

 

Κάθε αίθουσα θα περιλαμβάνει μια συγκεκριμένη θεματική και ιστορική καλλιτεχνική περίοδο, η οποία θα συνδέεται με τη δουλειά του σχεδιαστή, από το κομμάτι του θεάτρου της Commedia dell’arte μέχρι και την εποχή του Rococo.

 

Ο ίδιος ο designer χαρακτήρισε το “ Wallace Collection” ως σημείο αναφοράς για εκείνον, ειδικά τα πρώτα του χρόνια στο Λονδίνο, δηλώνοντας ότι πρόκειται για το αγαπημένο του μουσείο τέχνης και ακριβώς γι’ αυτό νιώθει ιδιαίτερη τιμή και χαρά, που οι δημιουργίες του εκτίθενται σε έναν τέτοιο χώρο.

 

 

 

Τα παπούτσια θα φιγουράρουν ανάμεσα σε πίνακες και γλυπτά και πολλά από αυτά θεωρούνται πλέον θρυλικά, όπως εκείνα που σχεδίασε ειδικά για την ταινία “Μαρία Αντουανέτα” της Sofia Coppola -μια παστέλ πανδαισία που δε θα βγει ποτέ από το μυαλό μας- πλάι στον πίνακα “Swing” του Fragonard αλλά και τη “Mme de Pompadour” του Boucher.

 

 

Η έκθεση “An Enquiring Mind: Manolo Blahnik” θα διαρκέσει από σήμερα μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου 2019 στο μουσείο “Wallace Collection” του Λονδίνου. Σπεύσατε!

 

 

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath