Home / Family  / Οδηγός για καλύτερο ύπνο στην εγκυμοσύνη

Οδηγός για καλύτερο ύπνο στην εγκυμοσύνη

Οδηγός για καλύτερο ύπνο στην εγκυμοσύνη
Συμβουλές για ποιοτικότερο ύπνο στην εγκυμοσύνη

Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν όπως είναι επόμενο την ποιότητα του ύπνου της γυναίκας. Κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης η γυναίκα βιώνει αλλαγές στον οργανισμό της και στις ανάγκες της με αποτέλεσμα να επηρεάζεται σημαντικά ο ύπνος της. Τι μπορείτε να κάνετε και τι να προσέξετε για να έχετε καλύτερο ύπνο στην εγκυμοσύνη; 

 

 

Pillows for the win

Για να εξασφαλίσετε καλύτερο ύπνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαξιλάρια για επιπλέον στήριξη στην κοιλιά ή την πλάτη. Επενδύστε σε ένα μεγάλο μαξιλάρι σώματος ή και σε μικρότερα μαξιλάρια για να στηρίξετε τη μέση και την κοιλιά σας.

 

Diet is the thing 

Οι κατάλληλες διατροφικές επιλογές καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και πριν τον ύπνο σας θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα και να ξεκουραστείτε περισσότερο. Ένα ποτήρι ζεστό γάλα με λίγο μέλι, βοηθά σημαντικά στον ύπνο, καθώς σας ηρεμεί. Ακόμη, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, όπως είναι το ψωμί ή τα κράκερ ολικής άλεσης, είναι εξίσου καλές επιλογές. Τέλος, ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και προστατεύει από δυσάρεστους εφιάλτες, ενοχλητικούς πονοκεφάλους και εξάψεις.

 

Stretching before sleep

Πριν αφεθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα, είναι καλό να κάνετε κάποιες διατάσεις για πέντε με δέκα λεπτά, ώστε να χαλαρώσετε αποτελεσματικά τους μυς σας. Ακόμη, μπορείτε να δοκιμάσετε την θεραπευτική yoga, ένα χαλαρωτικό μασάζ ή ένα ζεστό μπάνιο πριν πάτε για ύπνο για να χαλαρώσετε επίσης τους μυς σας και να κοιμηθείτε καλύτερα από ποτέ. 

 

 

Pregnant fitness plan

Mην ξεχνάτε να κάνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κάποιου είδους άσκηση, η οποία συμβάλλει στον ποιοτικότερο ύπνο και στη χαλάρωση των μυών. Το χαλαρό ή και πιο έντονο περπάτημα ή το κολύμπι μπορούν πραγματικά να σας ευεργετήσουν. Μόνο να έχετε στο μυαλό σας πως πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τον γυναικολόγο σας, πριν κάνετε το δικό σας fitness plan. 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!