Home / Lifestyle  / Νικόλ Κίντμαν: εκλεπτυσμένη ομορφιά και υποκριτικό ταλέντο

Νικόλ Κίντμαν: εκλεπτυσμένη ομορφιά και υποκριτικό ταλέντο

Νικόλ Κίντμαν 11 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την κομψή και ταλαντούχα ηθοποιό.

 

Γεννήθηκε στην Χονολουλού στις 20 Ιουνίου 1967, όταν οι γονείς της βρίσκονταν προσωρινά στην Χαβάη για επαγγελματικούς λόγους. Έχει ρίζες σκωτσέζικες, αγγλικές και ιρλανδικές. Όταν ήταν τριών ετών, επέστρεψε στην Αυστραλία όπου και μεγάλωσε.

 

Η Νικόλ Κίντμαν διαθέτει ένα από τα πιο καλλίγραμμα κορμιά του Χόλυγουντ. Από μικρή είχε εκπληκτικές αναλογίες καθώς ήταν ψηλή και αδύνατη και το παρατσούκλι της στο σχολείο ήταν «stalky».

 

Πάσχει από λεπιδοπτεροφοβία δηλαδή φοβάται έντονα τις πεταλούδες και είναι αλλεργική στις φράουλες.

 

 

Όταν ήταν μικρή έκανε μπαλέτο, πιάνο και την έλκυαν οι τέχνες. Η αγάπη της για την υποκριτική και το θέατρο την ώθησε σε παιδικές και εφηβικές παραστάσεις ενώ σε ηλικία 16 ετών αρχίζει κανονικά να εργάζεται ως επαγγελματίας ηθοποιός σε αυστραλέζικες παραγωγές.

 

Το 1989 κάνει το ντεμπούτο της στο αμερικάνικο σινεμά με το θρίλερ «Κρουαζιέρα στην άκρη του τρόμου». Οι συμμετοχές της σε ταινίες συνεχώς αυξάνονταν και η καριέρα της ξεκίνησε να διαγράφει μια ανοδική πορεία. Σημαντική κινηματογραφική της στιγμή είναι η τελευταία ταινία του Στάνλεϊ Κούμπρικ «Μάτια ερμητικά κλειστά», στην οποία πρωταγωνίστησε με τον τότε σύζυγό της Τομ Κρουζ.  

 

 

Η ηθοποιός ήταν παντρεμένη με τον Τομ Κρουζ και είχαν υιοθετήσει μαζί δυο παιδιά, την Ιζαμπέλα και τον Κόνορ. Ο Τομ Κρουζ υπήρξε μεγάλος σταθμός στην προσωπική της ζωή. Όπως και η ίδια δήλωσε μετά τον χωρισμό τους « Ο Τομ ήταν υπέροχος για μένα και τον αγάπησα. Ακόμα τον αγαπώ». Το 2001 ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους και η καριέρα της Νικόλ Κίντμαν άρχισε να παίρνει ακόμη πιο ανοδική πορεία.

 

Ταινίες που ακολούθησαν και εκτόξευσαν την καριέρα της ήταν το «Moulin Rouge», «Οι Άλλοι» και η ταινία «Οι Ώρες» για την οποία έλαβε το βραβείο Oscar καλύτερης Α’ γυναικείας ερμηνείας.  Άλλες σημαντικές ταινίες της είναι η «Επιστροφή στο Cold Mountain», το «Dogville», το «Rabbit Hole» και «Ο κύκλος των αναμνήσεων». Τελευταία συνεργάστηκε με τον Γιώργο Λάνθιμο, για τον οποίο έχει μιλήσει με πολύ κολακευτικά λόγια, στην ταινία «Ο θάνατος του ιερού ελαφιού».

 

Το 2007 παντρεύτηκε τον Νεοζηλανδό τραγουδιστή της κάντρι Κιθ Ούρμπαν, με τον οποίο απέκτησε δυο κόρες.

 

 

Είναι πολύ φίλη με την διάσημη ηθοποιό Ναόμι Γουότς την οποία γνώρισε σε οντισιόν όταν ήταν ακόμη έφηβες. Οι δυο τους διατηρούν ακόμη στενή φιλία και μάλιστα η Ναόμι απέρριψε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο θρίλερ «The Interpreter» επειδή γνώριζε πως η Νικόλ Κίντμαν ήθελε πολύ τον ρόλο.  

 

Η Νικόλ Κίντμαν είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF αλλά και Πρέσβειρα του Παιδικού Νοσοκομείου του Sydney, Randwick, οργανώνοντας συχνά εκδηλώσεις για τα παιδιά.

 

Το 2010 ίδρυσε την δική της εταιρία παραγωγής την Blossom Films.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!