Home / Wellness  / Mind  / Μπορεί το στρες να μας κάνει ευτυχισμένους;

Μπορεί το στρες να μας κάνει ευτυχισμένους;

Κι όμως το στρες μας κάνει ευτυχισμένους! 

Επιστημονικές έρευνες ανατρέπουν τα μέχρι τώρα δεδομένα και μας παρουσιάζουν 3 σημαντικούς λόγους για τους οποίους το στρες μπορεί να έχει και ευεργετική επίδραση στην υγεία και τη διάθεσή μας! 

 

Βελτιώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. 

Σύμφωνα με μελέτες το άγχος μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Μετά από ένα συμβάν που μπορεί να μας προκαλέσει στρες ο οργανισμός κινητοποιεί κύτταρα που με τη σειρά τους μπορούν να συμβάλουν σε ένα πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. 

 

 

Μας κάνει πιο δυνατούς. 

Μια αγχωτική εμπειρία μπορεί να μας προκαλέσει ένταση και θλίψη, ταυτόχρονα όμως μπορεί να μας κάνει πιο ανθεκτικούς στις δυσκολίες, πιο ευέλικτους και τελικά περισσότερο δυνατούς. Η σωστή διαχείριση μιας στρεσογόνας κατάστασης μπορεί να μας προετοιμάσει καλύτερα για προκλήσεις του μέλλοντος και να μας θωρακίζει συναισθηματικά αλλά και σωματικά ώστε να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά καταστάσεις που μας προκαλούν άγχος.  

 

Μας κάνει πιο παραγωγικούς.

Αν και το στρες μπορεί να δρα πολλές φορές ως ανασταλτικός παράγοντας στην εργασία μας ή στην ολοκλήρωση άλλων καθημερινών μας δράσεων, η οπτική γωνία με την οποία το αντιμετωπίζουμε μπορεί να βοηθήσει στη συνολική υγεία μας. Είναι λοιπόν ευεργετικό σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές να αντιμετωπίζουμε το στρες θετικά και αισιόδοξα γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γίνουμε περισσότερο δημιουργικοί, παραγωγικοί και χαρούμενοι!  

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!