Home / Cozyhome  / Architecture  / Μοντέρνα κατοικία με κίτρινα και γκρι στοιχεία από τις T.Square Architects

Μοντέρνα κατοικία με κίτρινα και γκρι στοιχεία από τις T.Square Architects

t.square_architects
Φωτογραφίες: Κυριάκος Κυριαζής

 

Το αρχιτεκτονικό γραφείο T.Square Architects και οι αρχιτέκτονες Έλενα Σίτη, Φένια Δούκα και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ανέλαβαν την αρχιτεκτονική μελέτη μίας μοντέρνας κατοικίας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

 

Ακολουθώντας τη minimal προσέγγιση και εκμεταλλευόμενες τη δυναμική της σύγχρονης αισθητικής, δημιούργησαν ένα περιβάλλον που συνδυάζει επιτυχημένα τη λειτουργικότητα και τη διακριτική κομψότητα.

 

t.square_architects

t.square_architects

 

Η χρωματική παλέτα κινείται στις αποχρώσεις του γκρι, του μαύρου και του καφέ με κατά σημεία επιλογές του έντονου κίτρινου σε διακοσμητικά και λειτουργικά αντικείμενα να προσδίδουν stylish πινελιές φρεσκάδας στο εσωτερικό. Ο χώρος της κουζίνας βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο με το καθιστικό συμβάλλοντας στην ευρυχωρία και την ελευθερία κινήσεων του ιδιοκτήτη. Μία πολυλειτουργική κατασκευή που αποτελεί τμήμα της κουζίνας και λειτουργεί παράλληλα ως τραπεζαρία και αποθηκευτικός χώρος διασαφηνίζει κομψά τα χωρικά όρια, δίχως να στερεί την άνεση χώρου. Φωτιστικά μοντέρνας αισθητικής σε μεγαλύτερα ή μικρότερα μεγέθη απογειώνουν τον σύγχρονο διακοσμητικό χαρακτήρα της κατοικίας.

 

 

 

Στο καθιστικό ένας γωνιακός γκρι καναπές συμβάλλει στην αίσθηση άνεσης και cozy ατμόσφαιρας, ενώ μία μεταλλική βιβλιοθήκη με ξύλινες λεπτομέρειες εξυπηρετεί ως αποθηκευτικός χώρος, εντείνοντας παράλληλα το οπτικό ενδιαφέρον χάρις στον γεωμετρικό σχεδιασμό της. Τον χώρο συμπληρώνει ένα καμπυλωτό τραπέζι συνεχίζοντας το γεωμετρικό παιχνίδι, ενώ το μεγάλο άνοιγμα της μπαλκονόπορτας επιτρέπει την εισροή του φυσικού φωτός, δημιουργώντας ένα φιλόξενο περιβάλλον.

 

 

t.square_architects

 

Το ξύλο κυριαρχεί στο υπνοδωμάτιο συνεισφέροντας στο αίσθημα ζεστασιάς και σε συνεργασία με το έντονο κίτρινο διακοσμητικών και χρηστικών στοιχείων, προσφέρει μία hype διάθεση. Ένας μεγάλος καθρέφτης, ένα ξύλινο boudoir, κομψά ξύλινα κομοδίνα και μία διακριτική ντουλάπα συμπληρώνουν το minimal υπνοδωμάτιο συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που στοχεύει στην ξεκούραση του ιδιοκτήτη.  

Στο πολυτελές μπάνιο μία σύνθεση από διαφορετικές αποχρώσεις πλακιδίων δημιουργεί ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τα σχήματα και τους χρωματισμούς, αναδεικνύοντας τη μοντέρνα σχεδιαστική προσέγγιση.

 

 

t.square_architects

t.square_architects

 

 

Δείτε περισσότερα στο COZYHOME Spring 2020 / τεύχος 37,  που κυκλοφορεί!

 

 

Credits:

Αρχιτεκτονική μελέτη- Επίβλεψη: T.Square Architects

Κατασκευή – Επίβλεψη έργου: Κτίριον Δημητρίου Γιώργος

Φωτισμός: Σιδηρόπουλος AE

Πλακίδια: Kiskinidis living made easy

Υφάσματα – κουρτίνες: Agosto curtains

Κουφώματα εξωτερικά: Atrea ABEE

 

www.tsquarearchitects.gr

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!