Home / Wellness  / Mind  / Μικρά πράγματα που βελτιώνουν την αυτοπεποίθησή μας!

Μικρά πράγματα που βελτιώνουν την αυτοπεποίθησή μας!

Μικρά πράγματα που ενισχύουν την αυτοπεποίθησή μας!

Η αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι που κατακτάται μονομιάς. Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης απαιτεί χρόνο και προσωπική προσπάθεια για να γίνει πραγματικότητα και είναι στο χέρι μας να την αποκτήσουμε. Μπορεί να είναι δύσκολο μερικές φορές να αισθανόμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας όμως πρέπει να προσπαθούμε καθημερινά και να κάνουμε όποιες αλλαγές θεωρούμε απαραίτητες ώστε στο τέλος της ημέρας να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας! Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας; 

 

Κάντε παρέα με θετικούς ανθρώπους.

Εάν η αυτοπεποίθησή σας είναι χαμηλή, σκεφτείτε ποιος θέλετε να είναι γύρω σας και επιλέξτε ανθρώπους που είναι θετικοί, αισιόδοξοι και σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα. Η συναναστροφή με θετικούς ανθρώπους που βλέπουν τις ευκαιρίες που μας δίνονται στην καθημερινότητα και δεν επικεντρώνονται στις αποτυχίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τα κίνητρα σας για προσπάθεια και να σας κάνουν να αισθάνεστε πιο δυνατοί και χαρούμενοι. Ως αποτέλεσμα βελτιώνεται και η αυτοπεποίθησή σας καθώς έχετε όρεξη να συνεχίσετε και αισθάνεστε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας. 

 

 

Αποδεχτείτε πως δεν είστε τέλειοι.

Η τελειότητα είναι μια κοινωνική κατασκευή που μας ωθεί να αισθανόμαστε ανεπαρκείς καθώς δεν μπορούμε να την φτάσουμε. Αποδεχθείτε πως κανείς δεν είναι τέλειος, πως και εσείς δεν είστε τέλειοι και αγαπήστε βαθιά τον εαυτό σας για τις ατέλειές του. Όσο περισσότερο στέκεστε στα ψεγάδια σας -που κυρίως αφορούν την εξωτερική εμφάνιση που ορίζει η κοινωνία ως αποδεκτή- τόσο θα υποβαθμίζετε τον εαυτό σας και την αξία σας. Αγκαλιάστε τον εαυτό σας και αποδεχθείτε το γεγονός πως δεν είστε τέλειοι. 

 

Αποτινάξτε τον φόβο. 

Ο φόβος μπορεί να καταστείλει τις επιθυμίες και τις φιλοδοξίες σας και να σας απομακρύνει από το να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα. Εντοπίστε ό,τι μπορεί να σας φοβίσει και προσπαθήστε να το καταπολεμήσετε με εσωτερική διεργασία αλλά και πράξεις. Όσο περισσότερο δραστηριοποιήστε και πολεμάτε τους φόβους σας τόσο πιο δυνατοί και σίγουροι θα αισθάνεστε για τον εαυτό σας .

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!