Home / Wellness  / Health  / Μελισσόχορτο: Το βότανο της ευτυχίας

Μελισσόχορτο: Το βότανο της ευτυχίας

Μελισσόχορτο: Το βότανο της ευτυχίας
To μελισσόχορτο είναι το βότανο της ευτυχίας και της ομορφιάς. 

Το φυτό Μέλισσα (Melissa officinalis) γνωστό επίσης και ως βάλσαμο λεμονιού (μελισσόχορτο), βάλσαμο κεριού μέλισσας ή κοινώς βάλσαμο. Η Melissa officinalis ανήκει στην οικογένεια της μέντας Lamiaceae, έχει μια ήπια μυρωδιά λεμονιού.και είναι γνωστή για την αναζωογονητική της ποιότητα. Χρησιμοποιείται σε ζεστά ή κρύα ροφήματα και γίνεται επίσης αιθέριο έλαιο. 

 

 

Μας ανακουφίζει από τους πόνους.

Το μελισσόχορτο έχει αντισπασμωδική, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή του δράση. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να μας ανακουφίσει από τον πυρετό, τον πονοκέφαλο, τις ημικρανίες, τους πόνους περιόδου αλλά και άλλες ενοχλήσεις που προκαλούν άλγος, καθώς δρα κατά των πόνων στις νευρικές απολήξεις. Τέλος, τονώνει την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα.

 

Μελισσόχορτο: Το βότανο της ευτυχίας

 

 

Συμβάλλει στην ευτυχία μας. 

Μπορεί να βοηθήσει σε καταστάσεις άγχους και αυπνίας. Αν αισθάνεστε κάπως “τσιτωμένοι”, έχετε ένταση και στρες τότε ένα ζεστό τσάι με μελισσόχορτο μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να αποβάλλετε τις άσχημες σκέψεις. Οι δραστικές ουσίες που περιέχει κατευνάζουν το στρες, μειώνουν την ένταση και επιδρούν θετικά σε περιπτώσεις κατάθλιψης. 

 
Καταπολεμά την αϋπνία.

Αν νιώθετε κουρασμένοι αλλά δεν μπορείτε να κοιμηθείτε ένα ζεστό ρόφημα με μελισσόχορτο και λίγο μέλι θα σας οδηγήσει πιο σύντομα στο κρεβάτι σας. 

 

Μελισσόχορτο: Το βότανο της ευτυχίας

 

 

Έχει αντιοξειδωτική και καλλυντική δράση. 

Το μελισσόχορτο έχει υψηλή αντιοξειδωτική δράση και ως αποτέλεσμα καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για τη γήρανση και πολλά άλλα δυσάρεστα. Ακόμη, είναι ένα από τα βασικά συστατικά καλλυντικών, προϊόντων καθαρισμού και ενυδατικών κρεμών, καθώς τα συστατικά που περιέχει, η ευγενόλη και οι τανίνες, προφυλάσσουν την επιδερμίδα από μολύνσεις και δερματικά προβλήματα όπως η ακμή.

 

 

 

 

Χρήσιμη πληροφορία. 
Το μελισσόχορτο πιστεύεται ότι αναστέλλει την απορρόφηση του φαρμάκου θυροξίνη, που χορηγείται σε περιπτώσεις υπολειτουργίας του θυρεοειδή αδένα. Οπότε αν έχετε τέτοιο θέμα με τον θυροειδή σας να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας και έπειτα να αποφασίσετε αν θα το χρησιμοποιήσετε ή όχι.  

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!