Home / Family  / Μαμά μετά τα 35!

Μαμά μετά τα 35!

Μητρότητα μετά τα 35: Ποια είναι τα οφέλη!

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μητρότητας μετά τα 35; Αν και το βιολογικό ρολόι των γυναικών φαίνεται να είναι αμείλικτο, η απόφαση μιας γυναίκας να γίνει μαμά σε μεγαλύτερη ηλικία, μπορεί να είναι μία σοφή επιλογή που φέρει πολλά πλεονεκτήματα για την ίδια, αλλά και το μωρό της. 

 

 

Μεγαλύτερη οικονομική σταθερότητα. 

Σύμφωνα με έρευνες οι μητέρες που κάνουν παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία έχουν κοινωνικοοικονομική σταθερότητα, καλύτερη εκπαίδευση, έχουν επιτύχει όσα επιθυμούσαν στον επαγγελματικό στίβο και καθώς είναι ανεξάρτητες και βασίζονται στις δικές τους δυνάμεις, μπορούν με περισσότερη ασφάλεια και εφόδια να δημιουργήσουν την οικογένειά τους. 

 

Μακροζωία. 

Σύμφωνα με το New England Centenarian Study οι γυναίκες που γνώρισαν την εμπειρία της μητρότητας σε μεγαλύτερη ηλικία έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν παραπάνω χρόνια, από ό,τι οι γυναίκες που έγιναν μητέρες σε μικρότερη ηλικία. 

 

 

Ενίσχυση μνήμης. 

Τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American Geriatrics Society έδειξαν πως οι γυναίκες που έγιναν μητέρες σε μεγαλύτερη ηλικία είχαν πιο ισχυρή μνήμη, γεγονός πολύ χρήσιμο για την μετέπειτα ζωή τους. 

 

Λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς για τα παιδιά. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Δανίας, οι μεγαλύτερες σε ηλικία μητέρες θέτουν πιο σωστούς κανόνες πειθαρχίας στα παιδιά τους με αποτέλεσμα εκείνα να αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς και λιγότερες ψυχολογικές δυσκολίες.

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!