Home / Wellness  / Mind  / Μήπως σας λέει ψέματα;

Μήπως σας λέει ψέματα;

Μήπως σας λέει ψέματα;
Θα το καταλάβετε από τα σημάδια. 

Δεν χρειάζεται να ανήκετε στην Μυστική Υπηρεσία πληροφοριών ή να έχετε ιδιαίτερες ικανότητες για να καταλάβετε αν κάποιος σας λέει αλήθεια ή όχι. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να λάβετε υπόψιν σας τα παρακάτω 3 πράγματα. 

 

 

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. 

Η διαίσθηση και το ένστικτο δεν κάνουν λάθος. Αν από τη συνολική στάση και συμπεριφορά του συνομιλητή σας νιώσετε πως κάτι δεν πάει καλά και πως σας κρύβει κάτι, τότε είναι πολύ πιθανόν ο απέναντί σας να σας λέει ψέμματα. Συνήθως ό,τι νιώθουμε συμβαίνει, αλλά αν δεν θέλετε να μείνετε μόνο στο ένστικτο υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να το εξακριβώσετε. 

 

Μήπως σας λέει ψέματα;

 

 

Προσέξτε τα πολλά λόγια. 

Όσοι λένε πολλά, παραφουσκώνουν τα γεγονότα στα λεγόμενα τους και γενικά κάνουν λόγο για πολλές, ανατριχιαστικές και συνάμα περιττές λεπτομέρειες, είναι πολύ πιθανό να έχουν εφεύρει μία ιστορία διανθισμένη με πολλά ψέμματα. Είναι κοινή πρακτική κάποιος να δημιουργεί ιστορίες με πολλές σάλτσες για να αποκρύψει την αλήθεια. Για αυτό προσέξτε και μην εμπιστεύεστε όσους λένε πολλά λόγια χωρίς να υπάρχει λόγος. 

 

 

Το κοίταγμα στα μάτια. 

Είναι κοινώς αποδεκτό και τσεκαρισμένο πως οι ψεύτες αποφεύγουν να κοιτάζουν στα μάτια τον συνομιλητή τους τη στιγμή που του λένε ψέματα. Μάλιστα, ένας τρόπος για να μην έχετε καμία αμφιβολία πως σας κρύβει ο άλλος την αλήθεια, είναι να του κάνετε δύσκολες ερωτήσεις και να τσεκάρετε πάλι αν σας κοιτά κατάματα ή στρέφει αλλού το βλέμμα του. 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!