Home / Family  / Μήπως οι εκρήξεις θυμού κάνουν καλό στα παιδιά;

Μήπως οι εκρήξεις θυμού κάνουν καλό στα παιδιά;

Πως οι εκρήξεις θυμού κάνουν καλό στο παιδί σας! 

Μήπως τελικά οι εκρήξεις θυμού βοηθούν τα παιδιά; Ίσως είναι καλύτερα κάποιες φορές να τα αφήσετε ελεύθερα να εκφράσουν το θυμό τους ο οποίος έχει ευεργετικές συνέπειες για εκείνα. 

 

Βελτιώνουν τον ύπνο του παιδιού. 

Η εκδήλωση του θυμού μπορεί να ωφέλιμη για τα παιδιά καθώς τα αποσυμφορίζει από τα αρνητικά συναισθήματα και το άγχος, που μπορεί να δημιουργήσουν στο παιδί διαταραχές στον ύπνο. Οι εκρήξεις θυμού συμβάλλουν στο να είναι το παιδί πιο ήρεμο και κατά συνέπεια να κοιμάται καλύτερα και να ξεκουράζεται όσο πρέπει. 

 

Τα βοηθούν να αισθανθούν καλύτερα.

Η εξωτερίκευση του θυμού και των αρνητικών συναισθημάτων έχουν θετικές επιδράσεις στα παιδιά καθώς μέσω αυτών απελευθερώνεται το στρες και τα παιδιά αισθάνονται πιο ήρεμα. Προσπαθήστε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να διοχετεύσουν το θυμό τους σε δημιουργικές δραστηριότητες όπως η ζωγραφική ή φυσική άσκηση. 

 

 

Συμβάλλουν στην συγκέντρωσή του. 

Οι εκρήξεις θυμού και το ξέσπασμα των αρνητικών συναισθημάτων βοηθά τα παιδιά να είναι πιο συγκεντρωμένα καθώς αποβάλλουν ό,τι αρνητικό τα απασχολεί και μπορεί να περισπάσει την προσοχή τους. Μετά από ένα επεισόδιο θυμού ακολουθεί μια κατάσταση ψυχικής ηρεμίας που βοηθά τα παιδιά να είναι προσηλωμένα στους στόχους τους και τις δραστηριότητες με τις οποίες ασχολούνται. 

 

Κάνουν καλό στην υγεία του. 

Οι εκρήξεις θυμού οι οποίες μπορεί να συνοδεύονται από κλάμα και δάκρυα, όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο- δρουν ευεργετικά στην υγεία του παιδιού. Το κλάμα έχει αποδεδειγμένα οφέλη στην ψυχική ευεξία αλλά και στην σωματική υγεία καθώς μειώνει την αρτηριακή πίεση. Βέβαια είναι σημαντικό να τονιστεί πως το παιδί χρειάζεται την υποστήριξη και αγκαλιά του γονέα όταν βιώνει έντονες συναισθηματικές καταστάσεις. Οπότε αγκαλιάστε το παιδί σας και βοηθήστε το να αισθανθεί ασφάλεια. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!