Home / Wellness  / Mind  / Μήπως είστε emotional eater;

Μήπως είστε emotional eater;

Αν κάνετε τα παρακάτω τρώτε για να διώξετε τον πόνο σας! 

Αν καταφεύγετε συχνά πυκνά στο φαγητό ακόμη και αν δεν είστε πεινασμένοι και βρίσκετε διαφυγή συνήθως στους υδατάνθρακες και τα τρόφιμα με πολλή ζάχαρη μάλλον είστε emotional eater. Είναι γεγονός πως πολλοί άνθρωποι βρίσκουν καταφύγιο στο φαγητό και δεν είναι σε θέση να διακρίνουν πότε πεινούν πραγματικά και πότε τρώνε από ψυχολογικούς ή και συναισθηματικούς λόγους. Θυμηθείτε πως το φαγητό σας δίνει μόνο μια πρόσκαιρη ανακούφιση και δεν σας βοηθά να λύσετε ουσιαστικά αυτό που σας απασχολεί. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να το σταματήσετε! 

 

Κρατήστε ένα διατροφικό ημερολόγιο.

Σημειώστε καθημερινά και πολύ τακτικά τις ώρες που τρώτε και τι αισθάνεστε την στιγμή που καταφεύγετε στο φαγητό. Το ημερολόγιο αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν τρώτε επειδή όντως πεινάτε ή απλά προσπαθείτε να ξεφύγετε μέσω της τροφής. 

 

Απασχοληθείτε με κάτι που σας αρέσει.

Μετά από την παραπάνω καταγραφή θα είστε σε θέση να γνωρίζετε ποια συναισθήματα σας προκαλούν τις λιγούρες και σας οδηγούν στο ψυγείο και μπορείτε βάση αυτού να τα αντιμετωπίσετε. Επιλέξτε δραστηριότητες που μπορούν να μεταφέρουν την σκέψη σας από το φαγητό και απασχοληθείτε. Αν αισθάνεστε πολύ αγχωμένοι και έτοιμη να κάνετε επιδρομή στα πατατάκια, κάντε μια δραστηριότητα που σας βοηθά να χαλαρώσετε και θα σας αποσπάσει την προσοχή από το φαγητό. 

 

 

Υιοθετήστε μια ισορροπημένη διατροφή. 

Προσπαθήστε να τρώτε μικρά και γεύματα ανά ε με 4 ώρες και επιλέξτε τροφές που προκαλούν κορεσμό και σας κρατούν χορτάτους. Φάτε λαχανικά, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, οι οποίοι κρατούν την διάθεση σε υψηλά επίπεδα και σας βοηθούν να είστε χαρούμενοι και ήρεμοι.  

 

Κοιμηθείτε όσο πρέπει.

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει την όρεξή σας καθώς όταν είστε άυπνοι μειώνεται στον οργανισμό σας η ουσία   λεπτίνη, η ορμόνη δηλαδή που σηματοδοτεί την πληρότητα. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει στην υπερφαγία και να σας κάνει πιο αγχωμένους και νευρικούς. Για αυτό κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες και βοηθήστε τον οργανισμό σας να ξεκουραστεί σωματικά και ψυχικά. 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!