Home / Wellness  / Mind  / Μήπως δεν πρέπει να τον εμπιστεύεστε;

Μήπως δεν πρέπει να τον εμπιστεύεστε;

Μήπως δεν πρέπει να τον εμπιστεύεστε;
Εμπιστοσύνη στη σχέση: Ποια σημάδια δείχνουν πως δεν την αξίζει 

Η εμπιστοσύνη χτίζεται σταδιακά και εδραιώνεται ή όχι καθημερινά με τον τρόπο που αλληλεπιδρά το ζευγάρι και με την συμπεριφορά του κάθε συντρόφου. Πώς όμως μπορείτε να καταλάβατε αν ο σύντροφός σας είναι άξιος εμπιστοσύνης ή όχι; 

 

Δεν μπορείτε να του μιλήσετε ανοιχτά.

Όταν υπάρχει εμπιστοσύνη σε μία σχέση, οι σύντροφοι νιώθουν άνετα μεταξύ τους και αν ακόμη δεν γνωρίζουν πως θα αντιδράσει ο άλλος σε συγκεκριμένες καταστάσεις, αισθάνονται την ασφάλεια να του μιλήσουν ανοιχτά, να ξεδιπλώσουν τον πραγματικό τους εαυτό και να συζητήσουν μαζί τους πράγματα για τα οποία μπορεί και να ντρέπονται. 

 

Δεν νιώθετε ασφάλεια για το κοινό σας μέλλον.

Αν πιστεύετε πως ο σύντροφός σας θα τηρήσεις τις υποσχέσεις που σας έχει δώσει και σας κάνει να αισθάνεστε ασφαλής για το μέλλον, τότε αξίζει την εμπιστοσύνη σας. Στην αντίθετη περίπτωση, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε. 

 
Δεν σας υποστηρίζει 

Καθώς η ζωή είναι απρόβλεπτη και πολλές φορές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε μας λυγίζουν, είναι πολύ σημαντικό να είστε σε μία σχέση, η οποία λειτουργεί και σαν υποστηρικτικός κλοιός. Όταν νιώθετε πως ο σύντροφός σας δεν σας υποστηρίζει και δεν είναι πρόθυμος να σας δώσει δύναμη τις δύσκολες στιγμές, τότε δεν μπορείτε να του δείξετε εμπιστοσύνη. 

 

Μήπως δεν πρέπει να τον εμπιστεύεστε;

 

Σας δίνει την εντύπωση πως φλερτάρει με άλλες. 

Αν έχετε την υποψία πως ο σύντροφός σας “παίζει” με άλλες γυναίκες και δεν είναι αφοσιωμένος σε εσάς και τη σχέση σας, τότε πρέπει να λάβετε επειγόντως δράση. 

 

Δίνει σημασία μόνο στις δικές του ανάγκες.

Αν έχετε αντιληφθεί πως ο σύντροφός σας δίνει βαρύτητα μόνο σε ό,τι απασχολεί εκείνον και δεν είναι διατεθειμένος να ασχοληθεί με τα δικές σας επιθυμίες και ανάγκες, τότε πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πως θα είστε πάντοτε σε δεύτερη μοίρα. Έτσι, αργά ή γρήγορα θα καταλάβετε πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν σας εμπνέει εμπιστοσύνη και αν δεν αλλάξει τακτική, η σχέση σας θα ακολουθήσει δυστυχώς συγκεκριμένο μονοπάτι. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!