Home / Wellness  / Mind  / Μήπως δεν ήρθε η ώρα να συγκατοικήσετε ακόμη;

Μήπως δεν ήρθε η ώρα να συγκατοικήσετε ακόμη;

Μήπως δεν ήρθε η ώρα να συγκατοικήσετε ακόμη;
5 λόγοι για να μην κάνετε ακόμη το επόμενο βήμα.

Αν σκέφτεστε να κάνετε το επόμενο βήμα στη σχέση σας και να συγκατοικήσετε με τον/την σύντροφό σας τότε διαβάστε τα σημάδια που ενδεχομένως δείχνουν πως τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνετε. 

 

 

Η ιδέα σας προκαλεί έντονο στρες. 

Το άγχος μπορεί να είναι φυσιολογική αντίδραση στη σκέψη της συγκατοίκησης, όμως όταν η ζυγαριά ανάμεσα στο στρες και στην χαρά που προκαλεί η ιδέα αυτού του πλάνου, γέρνει σημαντικά στο πρώτο, τότε τα πράγματα είναι ελαφρώς ανησυχητικά. Πιθανόν δεν είστε έτοιμες για αυτό το βήμα, οπότε ξανασκεφτείτε το. 

 

 

Έχετε εξαρχής λάθος προσδοκίες. 

Αν νομίζετε πως όταν μετακομίσετε μαζί θα είναι όλα ιδανικά, καταπληκτικά και τέλεια τότε καλύτερα μην μπείτε ακόμη στον κόπο. Πριν προχώρησετε σε αυτή την απόφαση ξεκαθαρίστε στο μυαλό σας πως το ιδανικό δεν υπάρχει. Απλά.  

 

Μήπως δεν ήρθε η ώρα να συγκατοικήσετε ακόμη;

 

 

Δεν έχετε ακόμη μαλώσει σοβαρά. 

Αν ακόμη δεν έχετε διασταυρώσει τα ξίφη σας και δεν ξέρετε πως είναι να μαλώνετε σοβαρά με τον σύντροφό σας, τότε δεν ήρθε ακόμη η κατάλληλη ώρα για να συγκατοικήσετε. Οι εντάσεις και ποι τσακωμοί, αν και δεν είναι ευχάριστοι, μας βοηθούν να γνωρίσουμε καλύτερα τον άλλο και στη συνέχεια να βρούμε λύσεις. 

 

 

Δεν έχετε πάει διακοπές μαζί. 

Οι κοινές διακοπές είναι ένας τρόπος για να γνωρίσετε καλύτερα τον σύντροφό σας, να δείτε πως είναι να βρίσκεστε μαζί στον ίδιο χώρο για περισσότερο διάστημα και να ανακαλύψετε κάποιες από τις συνήθειές του. Φυσικά, η καθημερινότητα απέχει από τις διακοπές, όμως και πάλι η συνύπαρξη σε μία εξόρμηση μπορεί να σας κατατοπίσει. 

 

 
Δεν έχετε αποκτήσει την οικειότητα που χρειάζεστε. 

Αν δεν νιώθετε απόλυτα άνετα δίπλα στον σύντροφό σας και όταν βρίσκεστε κοντά του είστε μαζεμένη και πολύ απλά δεν είστε ο εαυτός σας, τότε η σχέση σας δεν έχει ωριμάσει στον βαθμό που πρέπει για να συγκατοικήσετε. Θα είναι πολύ δύσκολο να συνυπάρχετε σε έναν χώρο με έναν άνθρωπο και να νιώθετε πίεση ή να σκέφτεστε διαρκώς τις κινήσεις σας. Υπάρχουν δύο λύσεις, να αφήσετε τον χρόνο να κάνει τη δουλειά του και έπειτα το ξανασκέφτεστε.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!