Home / Wellness  / Health  / Μέλι: Το “κεχριμπαρένιο” θαύμα της φύσης!

Μέλι: Το “κεχριμπαρένιο” θαύμα της φύσης!

Μέλι: πολύτιμος σύμμαχος για την υγεία!

Πολύτιμος σύμμαχος του ανθρώπινου οργανισμού, το μέλι, είναι εξαιρετικά θρεπτικό, υγιεινό και γευστικό, αποτελώντας ένα τρόφιμο με θεραπευτικές ιδιότητες. Διαβάστε τέσσερα θαυματουργά οφέλη του στην υγεία μας!

Αντοξειδωτικό θαύμα!

Το μέλι περιέχει μεγάλο αριθμό συστατικών με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Τα αντιοξειδωτικά απομακρύνουν και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες από το σώμα μας και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Ως αποτέλεσμα αντιμετωπίζονται βλαβερές επιπτώσεις, αναστρέφεται η γήρανση και καταπολεμείται η εκδήλωση σοβαρών ασθενειών όπως είναι ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες και η αρθρίτιδα.

Ενέργεια και υγεία!

Το μέλι είναι φυσική πηγή ενέργειας, η οποία μας ενδυναμώνει και μας βοηθά να ανταπεξέλθουμε την ημέρα μας.  Πέραν όμως αυτού περιέχει βιταμίνες και μέταλλα και έχει υψηλή θρεπτική αξία. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει βιταμίνη C, Β2, B3 και Β6,  ασβέστιο, κάλιο, ψευδάργυρο, σελήνιο, σίδηρο, χαλκό και μαγγάνιο.

Φυσική ομορφιά και λάμψη!

Τα υγροσκοπικά στοιχεία που περιέχονται στο μέλι, το καθιστούν πολύτιμο σύμμαχο και για την ομορφιά μας. Το μέλι βοηθά το δέρμα να μένει ενυδατωμένο, διατηρεί την ευλυγισία και την ελαστικότητα του δέρματος, προστατεύει από την βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία και βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής. Μπορείτε είτε να το καταναλώσετε για να αποκομίσετε τα οφέλη του στο έπακρον είτε να το χρησιμοποιήσετε σε σπιτικές μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά σας!

Μέλι: Το "κεχριμπαρένιο" θαύμα της φύσης!

Δράση ενάντια στα μικρόβια

Η αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή δράση του μελιού είναι αποδεδειγμένη από πολλές έρευνες. Ακόμη, μελέτες υποστηρίζουν πως η κατανάλωση μελιού επουλώνει γρήγορα τις πληγές και τα εγκαύματα, ενώ η φρουκτόζη που περιέχει θεωρείται από πολλούς η καλύτερη άμυνα για τις μολύνσεις και την καταπολέμηση των τοξινών.

Καταπολέμηση της αϋπνίας

Ποιοτικός και επαρκής ύπνος σημαίνει υγεία. Έχει βρεθεί πως το μέλι ανακουφίζει από τις αϋπνίες, γιατί βοηθά στην έκκριση σεροτονίνης. Η σεροτονίνη είναι μια ορμόνη που χαλαρώνει τον οργανισμό, απομακρύνει το στρες και μας βοηθά να πέσουμε για ύπνο.

www.heart.org

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!