Home / Beauty  / Λιπαρά μαλλιά: Δες τι κάνεις λάθος!

Λιπαρά μαλλιά: Δες τι κάνεις λάθος!

Τι προκαλεί τη λιπαρότητα στα μαλλιά μας; 

Έχεις λιπαρά μαλλιά; Διάβασε τί κάνεις λάθος και διόρθωσέ το για να είναι από εδώ και πέρα τα μαλλιά σου υγιή, λαμπερά και όσο πρέπει ενυδατωμένα! 

 

Λάθος σαμπουάν

Το λάθος σαμπουάν μπορεί να αυξήσει τη λιπαρότητα των μαλλιών σου. Για αυτό επέλεξε το σωστό και κατάλληλο προϊόν για τον δικό σου τύπο μαλλιών.

 

Χρησιμοποιείς πολύ και λάθος το conditioner 

Το conditioner είναι απαραίτητο για τα μαλλιά σου, καθώς τα ενυδατώνει και τα κάνει πιο απαλά και μαλακά. Πολλές φορές όμως κάνει και τα μαλλιά μας πιο λιπαρά γιατί το χρησιμοποιούμε λάθος, που σημαίνει είτε ότι το απλώνουμε από τις ρίζες μέχρι τις άκρες είτε ότι το απλώνουμε στο τέλος του μπάνιου. Την επόμενη φορά τοποθέτησε μια μικρή ποσότητα του μαλακτικού μαλλιών στις άκρες μόνο και αμέσως μετά κάνε μια ακόμη πλύση με το σαμπουάν σου. 

 

 

Λούζεις τα μαλλιά σου καθημερινά

Ναι είναι γεγονός πως θέλεις να είσαι καθαρή και περιποιημένη, όμως με το να λούζεις τα μαλλιά σου καθημερινά αυτό που καταφέρνεις είναι να τα κάνεις και πιο λιπαρά. Το καθημερινό λούσιμο διεγείρει την παραγωγή σμήγματος με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η λιπαρότητα. Ποια είναι η λύση; Προμηθεύσου ένα ξηρό σαμπουάν και φρέσκαρε τις ρίζες κάθε δεύτερη μέρα. 

 

Λούζεσαι με καυτό νερό

Η χρήση υπερβολικά καυτού νερού για το ξέπλυμα των μαλλιών οδηγεί στην υπερσμηγματόρροια, η οποία είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη λιπαρότητα των μαλλιών σου. Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις! 

 
Βάζεις μεγάλες ποσότητες προϊόντων περιποίησης

Μπορεί να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα φροντίδας μαλλιών, όμως βάζεις πολύ από αυτά. Προσπάθησε να μετριάσεις τις ποσότητες των προϊόντων που εμπιστεύεσαι για να αποφύγεις την παραγωγή υπερβολικής ποσότητας σμήγματος.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!