Home / Family  / Λιγούρες εγκυμοσύνης: healthy επιλογές για να τις αντιμετωπίσετε

Λιγούρες εγκυμοσύνης: healthy επιλογές για να τις αντιμετωπίσετε

Πως θα ικανοποιήσετε υγιεινά τις λιγούρες εγκυμοσύνης. 

Οι λιγούρες και η συνεχής επιθυμία των εγκύων για περισσότερα γλυκά, αλμυρά τρόφιμα όπως πατατάκια ή σνακ και γενικά ανθυγιεινές τροφές είναι πολύ φυσιολογικές κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ενώ όμως οι λιγούρες αυτές καθαυτές δεν είναι επικίνδυνες για το έμβρυο ή την έγκυο, η επιθυμία των γυναικών για ανθυγιεινό φαγητό και ως αποτέλεσμα ο περιορισμός κατανάλωσης τροφών πλούσιων σε θρεπτική αξία και βιταμίνες, μπορεί να είναι επισφαλής κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δείτε με τι να αντικαταστήσετε τις λιγούρες σας για αλμυρές, πικάντικες ή γλυκές αμαρτίες, ώστε να διασφαλίσετε αφενός ότι το έμβρυο λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει και αφετέρου ότι εσείς θα έχετε μια ασφαλή εγκυμοσύνη και θα δεν θα πάρετε πολλά κιλά, καθώς το αυξημένο βάρος σχετίζεται με επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, με διαβήτη ή άλλα νοσήματα.

 

Τι να τρώτε όταν λαχταράτε κάτι γλυκό.
Φρούτα.

Τα φρούτα πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και παράλληλα μπορούν να κατευνάσουν την ανάγκη σας για κάτι γλυκό. Αν πάλι επιθυμείτε κάτι ξινό, που είναι συχνό στην εγκυμοσύνη, στραφείτε στα εσπεριδοειδή που είναι περισσότερο όξινα.

Γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς.

Όταν επιθυμείτε διακαώς ένα παγωτό, προτιμήστε ένα ελαφρύ γιαούρτι με μια κουταλιά μέλι και ξηρούς καρπούς, για να πάρετε και τα θρεπτικά τους συστατικά. Ακόμη, μπορείτε να καταναλώσετε frozen yogurt που έχει χαμηλή θερμιδική αξία και θα κατευνάσει την επιθυμία σας για παγωτό, μπισκότα ή κάτι πιο θερμιδογόνο.

 

 

Κομπόστα ή γλυκό το κουταλιού.

Το γλυκό του κουταλιού ή λίγη κομπόστα είναι πολύ καλές διατροφικές επιλογές για να ικανοποιήσετε τις γλυκιές σας λιγούρες. Προτιμήστε κομπόστα με στέβια ή μια κουταλιά από το κλασικό γλυκό του κουταλιού που θα σας χαρίσουν φυτικές ίνες και θα σας γλιτώσουν από επιπλέον θερμίδες, καθώς μια κουταλιά έχει περίπου 100 με 120 θερμίδες.

 

Τι να τρώτε όταν λαχταράτε κάτι αλμυρό.
Σπιτικά ποπ κορν ή πατατάκια.

Τα σπιτικά ποπ κορν ή τα πατατάκια στο φούρνο είναι ιδανικές επιλογές για αλμπυρά και νόστιμα σνακ που αντικαθιστούν αξιοπρεπώς τα αντίστοιχα σνακ του εμπορίου. Συνοδέψτε τα με μυρωδικά όπως ρίγανη, δεντρολίβανο ή αλατοπίπερο και γλιτώστε περιττές θερμίδες.

 

Ντάκος με ντομάτα και τυρί φέτα.

Μια άλλη υγιεινή και με λιγότερες θερμίδες επιλογή που μπορείτε να καταναλώσετε όταν επιθυμείτε κάτι αλμυρό είναι ο ντάκος με ντομάτα και τριμμένη φέτα. Με πολλά θρεπτικά συστατικά, υδατάνθρακα και πρωτεΐνη έχετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα με υψηλή διατροφική αξία.  

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!