Home / Beauty  / Λάθη στο μακιγιάζ που σας μεγαλώνουν

Λάθη στο μακιγιάζ που σας μεγαλώνουν

Tips για πιο νεανικό μακιγιάζ.

Όλες θέλουμε να φαινόμαστε λαμπερές, εντυπωσιακές και πιο νέες και είναι γεγονός πως το μακιγιάζ, μπορεί να μας βοηθήσει. Ποια είναι όμως τα πιο κοινά λάθη στο make up, που λειτουργούν αντίστροφα και μας προσθέτουν χρόνια; Παρακάτω θα δείτε κάποια μυστικά για να αποφύγετε λάθη στο μακιγιάζ που σας μεγαλώνουν. 

 

Αντικαταστήστε την πούδρα.

Μετά το make up, πολλές χρησιμοποιούν στρώσεις πούδρας ώστε να σταθεροποιήσουν το μακιγιάζ. Ενώ λοιπόν το make up γίνεται πιο σταθερό, το αποτέλεσμα δεν φαίνεται τόσο φυσικό.  Σε πολλές περιπτώσεις η πούδρα δεν καλύπτει τις λεπτές γραμμές των ρυτίδων, αντίθετα τις τονίζει. Η καλύτερη λύση είναι να αντικαταστήσεις την πούδρα με κάποιο ειδικό προϊόν σε μορφή σπρέι για να ρυθμίσεις το αποτέλεσμα.

 

Λάθος επιλογή concealer.

Όταν αγοράζετε concealer πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές. Στόχος είναι να καλύψετε τους μαύρους κύκλους και να δώσετε λάμψη στα μάτια σας. Αν το concealer είναι πιο ανοιχτό από το δέρμα σας ή πολύ πιο σκούρο, τότε θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να διαλέξετε τον σωστό τόνο και να επιλέξετε ένα προϊόν ανάλαφρο, το οποίο θα καλύψει τα σημεία που θέλετε και θα δώσει φως στο πρόσωπό σας.

 

Έντονο make up.

Το έντονο και πληθωρικό μακιγιάζ, μπορεί να είναι κατάλληλο για κάποιες περιστάσεις, όμως σε γενικές γραμμές προσθέτει χρόνια. Όσο πιο απλό και φυσικό είναι το πρόσωπό σας, τόσο πιο νεανική και λαμπερή φαίνεται η επιδερμίδα σας. Ακόμη, τα πολύ έντονα και σκούρα δραματικά μάτια μπορεί να δίνουν ένταση στο βλέμμα όμως ταυτόχρονα σας μεγαλώνουν. Keep it simple. Η απλότητα άλλωστε χαρίζει την μεγαλύτερη γοητεία.

 

 

 

Μην χρησιμοποιείται βαριά πινέλα.

Τα βαριά και τραχιά πινέλα, μπορεί να τονίσουν τις λεπτές γραμμές του προσώπου αντί να τις καλύψουν. Χρησιμοποιήστε μαλακά και πιο ελαφριά πινέλα για να ρυθμίσετε το foundation ή το make up, και να επιτύχετε ομοιόμορφη κάλυψη. Η επιλογή λάθος πινέλων μπορεί πραγματικά να ακυρώσει ακόμη και το καλό προϊόν και να σας προσθέσει χρόνια.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!