Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Λάθη που κάνεις στο πρωινό γεύμα και δεν αδυνατίζεις

Λάθη που κάνεις στο πρωινό γεύμα και δεν αδυνατίζεις

4 λάθη που κάνεις στο πρωινό σου γεύμα και δεν χάνεις κιλά.

Σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά πρωινό τείνουν να είναι πιο αδύνατοι και υγιείς. Ενώ όμως τρως καθημερινά πρωινό δεν έχεις δει ακόμη αλλαγή στην ζυγαριά σου. Δες τι πιθανόν κάνεις λάθος και άλλαξέ το για να έχεις μια αδύνατη σιλουέτα.

 

Δεν τρως αρκετά.

Το πρωινό γεύμα σε βοηθά να έχεις ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθεις στην μέρα σου και να αποφύγεις αργότερα την υπερφαγία. Το να τρως όμως ένα πολύ ελαφρύ πρωινό δεν σου παρέχει την ενέργεια που χρειάζεσαι και δεν σε βοηθά να κάνεις όσες καύσεις πρέπει. Προσπάθησε να τρως ένα πλούσιο πρωινό που θα σε γεμίσει με ενέργεια μέχρι το επόμενό σου γεύμα.

 
Καταναλώνεις πολλή ζάχαρη.

Είναι γεγονός πως τα κρουασάν με σοκολάτα ή άλλα γλυκές πρωινές λιχουδιές του φούρνου, είναι πεντανόστιμες όμως αν τις συμπεριλαμβάνεις καθημερινά στο διατροφολόγιό σου, είναι σίγουρο πως δεν θα αδυνατίσεις. Προτίμησε να γλυκαθείς με σπιτική μαρμελάδα ή μέλι και αν ακόμη δεν αντέχεις υπέκυψε στους γλυκούς πειρασμούς μόνο μια φορά την εβδομάδα.

 

 

Ξεχνάς την πρωτεΐνη.

Μπορεί να έχεις στο μυαλό σου πως το ιδανικό πρωινό είναι η βρώμη και άλλα δημητριακά πλούσια σε φυτικές ίνες, όμως δεν πρέπει να παραλείπεις την πρωτεΐνη. Μια ομελέτα με γαλοπούλα και πιπεριές, γιαούρτι με δημητριακά ή μια μπανάνα είναι πλούσιες πηγές πρωτεΐνης που θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς γρήγορα πλήρης και να μην υποκύψεις σύντομα σε διατροφικές ατασθαλίες.

 

Πέφτεις στην παγίδα του θερμιδογόνου καφέ.

Ο καφές είναι για πολλούς αναπόσπαστο κομμάτι του πρωινού γεύματος. Τι γίνεται όμως όταν καταναλώνουμε καφέδες πλούσιους σε θερμίδες και λιπαρά; Το αποτέλεσμα είναι να παίρνουμε περιττές θερμίδες και να χαλάμε την διατροφή μας. Αν είσαι λάτρης του καφέ δεν χρειάζεται να τον κόψεις, απλά πρέπει να προτιμήσεις εναλλακτικές που δεν είναι τόσο πλούσιες σε θερμίδες. Κόψε τους καφέδες με πολλή ζάχαρη και σαντιγί και προτίμησε ελληνικό καφέ ή καφέ φίλτρου με μαύρη ζάχαρη.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!