Home / Family  / Κύηση με διαβήτη: Τι να προσέξετε στη διατροφή σας

Κύηση με διαβήτη: Τι να προσέξετε στη διατροφή σας

Κύηση με διαβήτη: Τι να προσέξετε στη διατροφή σας
Τι να προσέξετε στην κύηση με διαβήτη

Ο διαβήτης είναι μια πάθηση κατά την οποία το πάγκρεας δεν παράγει την ποσότητα ινσουλίνης που απαιτείται για να ελεγχθεί η συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα.  Η γλυκόζη είναι ένα σάκχαρο που αποτελεί βασικό «καύσιμο» του οργανισμού. Ωστόσο, τα υψηλά επίπεδά της στο αίμα συνδέονται με προβλήματα υγείας. Ο διαβήτης κύησης εμφανίζεται κατά την εγκυμοσύνη μόνο και παρουσιάζεται συνήθως μετά το μέσο ή προς το τέλος της εγκυμοσύνης.

Κύηση με διαβήτη: Τι να προσέξετε στη διατροφή σας

Σύμφωνα με τα στατιστικά, μία στις είκοσι γυναίκες μπορεί να εμφανίσει σακχαρώδη διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, λόγω των αλλαγών που συμβαίνουν στον οργανισμό. Όμως πρώτα με την καθοδήγηση του γιατρού σας και έπειτα με τα σωστά διατροφικά tips μπορείτε να ελέγξετε το σάκχαρό σας και να έχετε μία υγιή εγκυμοσύνη.

Κύηση με διαβήτη: 5 διατροφικά tips

Καλό είναι να αποφύγετε τα ενδιάμεσα γεύματα που περιλαμβάνουν χυμούς με ζάχαρη, μπισκότα, πατατάκια και λοιπά σνακ που δεν κάνουν καλό στον οργανισμό.

Προσθέστε στη διατροφή σας πολλά λαχανικά, αλλά και εποχιακά φρούτα, τα οποία όμως πάλι πρέπει να καταναλώνετε με μέτρο και να τα προτιμάτε άγουρα για να μην ανέβει το σάκχαρο.

Κύηση με διαβήτη: Τι να προσέξετε στη διατροφή σας

Χρησιμοποιήστε μόνο ελαιόλαδο όταν μαγειρεύετε και μείνετε μακριά από το βούτυρο, ζωικό ή φυτικό.

Στραφείτε στα προϊόντα ολικής άλεσης, όπως το μαύρο ψωμί, τα ζυμαρικά και το ρύζι και προσπαθήστε να τα καταναλώνετε με μέτρο.

Προτιμήστε γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά όπως είναι το άπαχο γάλα, το τυρί χαμηλών λιπαρών ή και το ανθότυρο.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!