Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Κορυφαίες τροφές μετά το γυμναστήριο

Κορυφαίες τροφές μετά το γυμναστήριο

Κορυφαίες τροφές μετά το γυμναστήριο
Ποιες είναι οι ιδανικές τροφές μετά το γυμναστήριο;

Για τον έλεγχο του βάρους σας, το χτίσιμο του κορμιού που ονειρεύεστε αλλά και για να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική η προπόνησή σας, τότε πρέπει να κάνετε στοχευμένες επιλογές και στη διατροφή σας. Τι να φάτε λοιπόν μετά το γυμναστήριο: 

 

Κορυφαίες τροφές μετά το γυμναστήριο

 

 

Αποξηραμένα φρούτα 

Τα αποξηραμένα φρούτα και οι ξηροί καρποί είναι από τις πιο καλές τροφές που μπορείτε να καταναλώσετε μετά την προπόνηση, μόνο που αν προσέχετε τη διατροφή σας πρέπει να τις καταναλώνετε με μέτρο. Πιο συγκεκριμένα, το επιτρεπτό είναι να καταναλώνετε μέχρι και 5 αποξηραμένα φρούτα και μέχρι και 10 ξηρούς καρπούς κατά προτίμηση ανάλατους. 

 

Κορυφαίες τροφές μετά το γυμναστήριο

 

Άπαχη πρωτεΐνη. 

Οι πηγές άπαχης πρωτεΐνης όπως είναι το κοτόπουλο και η γαλοπούλα είναι επίσης πολύ καλές επιλογές για το γεύμα σας μετά την προπόνηση. Η πρωτεΐνη συμβάλλει στην αποκατάσταση των μυών οι οποίοι ταλαιπωρούνται την ώρα της άσκησης και επιπρόσθετα βοηθά στο χτίσιμό τους, κάνοντας το κορμί μας καλλίγραμμο. Συνδυάστε τις άπαχες πηγές πρωτεΐνης με σαλάτες με φρέσκα λαχανικά, με ψητά ή βραστά λαχανικά ή μία μικρή μερίδα από καστανό ρύζι. 

 

Κορυφαίες τροφές μετά το γυμναστήριο

Γιαούρτι

Πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνες και χαμηλό σε θερμίδες ένα γιαούρτι με λίγα λιπαρά, αποτελεί μία ακόμη σούπερ επιλογή για το γεύμα σας μετά το γυμναστήριο. Συνδυάστε το με παξιμαδάκια ολικής άλεσης, με μία φέτα μαύρο ψωμί ή με μία μικρή μερίδα ρύζι με ελάχιστο ελαιόλαδο. 

 

 

Ομελέτα με ασπράδια αβγού και λαχανικά

Μια χορταστική λύση για γεύμα μετά το γυμναστήριο είναι και η ομελέτα με έναν κρόκο, δύο ή τρία ασπράδια αβγού και λαχανικά. Μπορείτε να βάλετε λαχανικά όπως είναι οι χρωματιστές πιπεριές ή τα σπαράγγια και να προσθέσετε επίσης μανιτάρια που είναι πολύ χορταστικά και ευεργετικά για τον οργανισμό. Ψήστε την ομελέτα σε αντικολλητικό τηγάνι και για να αποφύγετε τα λίπη χρησιμοποιείστε μισή κουταλιά ελαιόλαδο. 

 

Κορυφαίες τροφές μετά το γυμναστήριο

 

Extra fitness tip: Θυμηθείτε να πίνετε άφθονο νερό τόσο κατά τη διάρκεια της προπόνησης για να αναπληρώνετε τα υγρά που χάνετε, όσο και πριν την κατανάλωση του γέυματός σας για να μην πεινάτε τόσο πολύ και να καταναλώσετε κατ’ επέκτασιν λιγότερες θερμίδες. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!