Home / Family  / Καλοκαιρινές δραστηριότητες για τα παιδιά

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για τα παιδιά

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για τα παιδιά
Καλοκαίρι χωρίς δραστηριότητες γίνεται; 

Σε λίγες μέρες έρχεται και επίσημα το καλοκαίρι και όταν κλείσουν τα σχολεία, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να απασχολήσετε τα παιδιά σας. Συγκεντρώσαμε καλοκαιρινές, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες με τις οποίες μπορούν να απασχοληθούν τα παιδιά και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο τους, ώστε να έχουν ένα αξέχαστο, χαρούμενο καλοκαίρι και να εκτονώσουν την ενέργειά τους.  

 

Πικ νικ στην εξοχή.

Το πικ νικ είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια και χαρίζει στα μικρά παιδιά αξέχαστες στιγμές παιχνιδιού και ελευθερίας. Οργανώστε ένα πικ νικ για όλους σας και διαλέξτε μία περιοχή που δεν είναι επικίνδυνη, αλλά προσφέρεται για όμορφες οικογενειακές στιγμές. 

 

Ραντεβού με την τέχνη. 

Γιατί να μην αξιοποιήσετε τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών για να τα φέρετε πιο κοντά στην τέχνη; Μπείτε στις ιστοσελίδες μουσείων της πόλης σας και κάντε μία σχετική έρευνα για να προγραμματίσετε τις επισκέψεις σας. Οι επισκέψεις σε μουσεία, εκθέσεις και σε θεατρικές παραστάσεις, ψυχαγωγούν τα παιδιά και αποτελούν ταυτόχρονα μία μορφή εκπαιδευτικής εκδρομής. 

 

Παιχνίδι με πειράματα.

Μπορείτε να αναζητήσετε και να βρείτε εύκολα πειράματα στο διαδίκτυο που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας. Με τα πειράματα θα κρατήσετε το ενδιαφέρον των παιδιών και παράλληλα θα τα βοηθήσετε να έχουν περισσότερη επαφή με τις επιστήμες. Δύο σε ένα: και διασκέδαση και απόκτηση γνώσεων. 

 

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για τα παιδιά

 

To διασκεδαστικό μπουγέλο. 

Πάρτε νεροπίστολα, γεμίστε τα κουβαδάκια σας ή απλά πηγαίνετε σε έναν ανοιχτό χώρο, ανοίξτε το νερό και παίξτε μπουγέλο. Θα γελάσετε με την ψυχή σας και θα γίνετε για λίγο ξανά παιδιά, ενώ τα μικρά σας θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους. 

 

Φτιάξτε καλοκαιρινά εδέσματα. 

Η μαγειρική γοητεύει τα παιδιά, ενώ όπως ποικίλες επιστημονικές έρευνες υπογραμμίζουν, τα βοηθά να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες για την ενήλικη ζωή τους. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας γρανίτες, παγωτά και άλλα καλοκαιρινά εδέσματα και να απολαύσετε παρέα. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!