Home / Good Life  / Καβάλα: Παραθαλάσσια ομορφιά

Καβάλα: Παραθαλάσσια ομορφιά

cozy vibe travel kavala
Μια πόλη που συγκεντρώνει αρχαιολογικές και φυσικές ομορφιές.

Χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Σύμβολο, η παραθαλάσσια Καβάλα αποτελεί την τρίτη μεγάλη πόλη της Μακεδονίας.Φυσικές ομορφιές, αρχαιολογικοί χώροι, αλλά και πανέμορφες παραλίες, την καθιστούν ιδανική επιλογή, για διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

ΜUST SEE!

 

  • Το κάστρο της πόλης (ακρόπολη) στην παλιά πλευρά της, κτίσθηκε τον 15ο αι. Κατά τη διάρκεια των βυζαντινών χρόνων δέχτηκε αλλεπάλληλες ανακατασκευές και παρεμβάσεις στην οχύρωσή του. Στο υπαίθριο θέατρό του διοργανώνονται σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

cozy vibe travel kavala

cozy vibe travel kavala

  • Το Ιμαρέτ, μεγάλο συγκρότημα της τελευταίας Οθωμανικής περιόδου, βρίσκεται στην παλιά πόλη και είναι το μόνο κτίσμα εκείνης της περιόδου που σώθηκε σχεδόν ακέραιο. Κτίσθηκε από τον ιδρυτή της τελευταίας αιγυπτιακής δυναστείας, Μεχμέτ Αλή και χρησιμοποιήθηκε ως πτωχοκομείο και οικοτροφείο. Σήμερα έχει μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο, με χώρους ανοιχτούς στο κοινό.

 

cozy vibe travel kavala

cozy vibe travel kavala

  • Το “κονάκι”, δηλαδή το σπίτι όπου μεγάλωσε ο ιδρυτής της τελευταίας αιγυπτιακής δυναστείας Μεχμέτ Αλή βρίσκεται στην πλατεία της παλιάς πόλης, σε τέτοια θέση, ώστε να έχει πανοραμική θέα απ’ όλες τις πλευρές, ατενίζοντας το λιμάνι της Καβάλας και τον πανέμορφο κόλπο. Σήμερα λειτουργεί ως μουσειακός χώρος.

 

  • Το αρχαιολογικό μουσείο Καβάλας θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδος, καθώς φιλοξενεί ευρήματα της Νεολιθικής περιόδου, του συνοικισμού Ντικιλί Τας από την εποχή του Χαλκού, της Νεάπολης και της αρχαίας Αμφίπολης.

 

  • Το Μουσείο Καπνού του Δήμου Καβάλας είναι το μοναδικό θεματικό μουσείου καπνού σε όλη την Ευρώπη, που μέσα από μοναδικά εκθέματα καλεί τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν η Καβάλα υπήρξε το μεγαλύτερο κέντρο εμπορικής επεξεργασίας και εξαγωγών καπνού σε όλο τον κόσμο.

 

cozy vibe travel kavala

  • Το Μεσαιωνικό Υδραγωγείο ή αλλιώς Καμάρες είναι έργο της Βυζαντινής περιόδου και χρησίμευε για τη μεταφορά νερού από τις πηγές των ορεινών όγκων στη σημερινή παλιά πόλη. Το μεγαλοπρεπές αυτό μνημείο μήκους 280 μ. αποτελείται από 60 αψίδες τεσσάρων διαφορετικών μεγεθών και έχει μέγιστο ύψος 25 μέτρα.

 

  • Η αρχαία πόλη των Φιλίππων βρίσκεται σε απόσταση 17χλμ. από την Καβάλα, με σημαντικά ευρήματα όπως η Εγνατία οδός, τα ερείπια της Ρωμαϊκής Αγοράς, η φυλακή του Απόστολου Παύλου, καθώς και το αρχαίο θέατρο.

 

DON’T MISS

 

  • Το Φεστιβάλ των Φιλίππων Καβάλας, διοργανώνεται στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Αποτελώντας το δεύτερο παλαιότερο ελληνικό φεστιβάλ μετά από εκείνο της Επιδαύρου, περιλαμβάνει κλασικές παραστάσεις αρχαίου δράματος και μουσικοχορευτικά δρώμενα.

 

cozy vibe travel kavala

cozy vibe travel kavala

  • Το Διεθνές Φεστιβάλ “Cosmopolis” διαρκεί πέντε μέρες, με σκοπό την ψυχαγωγία αλλά και τη γνωριμία των διαφορετικών πολιτισμών, καθώς συμμετέχουν αντιπροσωπείες από πολλές και διαφορετικές χώρες σε μουσικά, χορευτικά και εικαστικά δρώμενα.

 

  • Απολαύστε μια βόλτα στην πλατεία Ελευθερίας και τον πεζόδρομο του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τα πολυάριθμα café και επιδοθείτε σε πολύωρο shopping στην εμπορική οδό Ομονοίας. Τέλος, μην παραλείψετε να φάτε φρέσκο ψάρι σε ένα από τα μικρά μεζεδοπωλεία του παλιού καρνάγιου.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath