Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Κάψτε τρελές θερμίδες με Tabata

Κάψτε τρελές θερμίδες με Tabata

Μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας στο σπίτι. 

Η Tabata είναι μία διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, με πολλαπλά οφέλη στην υγεία και τη σιλουέτα. Μπορείτε να κάνετε tabata σε γυμναστήριο ή και στο σπίτι σας και να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές επιδράσεις που έχει στη διάθεση, την πνευματική σας κατάσταση και το σώμα σας. 

 

 

Η προπόνηση tabata επειδή είναι πολύ δυναμική άσκηση βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού και στο κάψιμο πολλών θερμίδων σε λίγο χρόνο, καθώς συνδυάζει άριστα τα οφέλη της αεροβικής προπόνησης με αυτά των ασκήσεων ενδυνάμωσης. Επινοήθηκε από τον Ιάπωνα γιατρό και ερευνητή Izumi Tabata. Ο επιστήμονας διεξήγαγε μία έρευνα το 1996 στην οποία ήθελε να δει αν οι αθλητές θα επωφεληθούν από τη διαλειμματική προπόνηση και ποια θα είναι τα οφέλη στον οργανισμό τους. Έτσι, χρησιμοποίησε ένα μοντέλο άσκησης το οποίο επαναλαμβάνεται οκτώ φορές και αποτελείται από 20 δευτερόλεπτα έντονης άσκησης και 10 δευτερόλεπτα παύσης. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η διαλειμματική άσκηση βοηθά τον οργανισμό να κάψει πολλές θερμίδες σε μικρό χρονικό διάστημα, ενισχύοντας τον μεταβολικό ρυθμό.

 

 

 

 

Οπότε για να κάψετε πολλές θερμίδες ακόμη και για αρκετές ώρες μετά την άσκηση αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε την μέθοδο Tabata για δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα και να χάσετε το λίπος που επιθυμείτε για τις εμφανίσεις σας στην πλαζ το καλοκαίρι. 

 

 

Δείτε το σούπερ πρόγραμμα στο παρακάτω βίντεο και κάντε το δικό σας 30 λεπτο session για ονειρεμένο κορμί! 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!