Home / Wellness  / Mind  / Ιδέες για να χαλαρώσετε το Σαββατοκύριακο!

Ιδέες για να χαλαρώσετε το Σαββατοκύριακο!

Ιδέες για να περάσετε το πιο χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο! 

Το Σαββατοκύριακο ήρθε και είναι η κατάλληλη συγκυρία για να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας για τη Δευτέρα και να ξεκουραστούμε πνευματικά και σωματικά. 

 

Αφήστε για λίγο τη δουλειά

Απομακρύνετε τη σκέψη σας από τη δουλειά και τις υποχρεώσεις και βοηθήστε τον εαυτό σας να ηρεμήσει. Το Σαββατοκύριακο ή τις μέρες που έχετε ρεπό είναι σημαντικό να μην σκέφτεστε τα της δουλειάς και να επικεντρώνετε τη σκέψη σας σε πράγματα που σας ευχαριστούν! 

 

Δείτε τους φίλους σας

Επειδή συχνά μέσα στην εβδομάδα ο χρόνος δεν μας φτάνει για να δούμε τους φίλους μας, το Σαββατοκύριακο είναι μια ιδανική ευκαιρία για να τους συναντήσουμε και να χαλαρώσουμε μαζί τους. Κανονίστε να βγείτε μαζί τους βόλτα, να πάτε για ποτό ή για σινεμά ή απλά να περάσετε χρόνο στο σπίτι. Οι φίλοι εξάλλου μας προσφέρουν πνευματική και συναισθηματική αποφόρτιση και μας βοηθούν να περάσουμε όμορφα! 

 

 

Βγείτε στη φύση

Η επαφή με τη φύση θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε ψυχικά και σωματικά και θα σας αναζωογονήσει. Οι ήχοι της φύσης μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και να συγκεντρωθούμε. Πάτε για περίπατο στην εξοχή η θαυμάστε το ηλιοβασίλεμα και απομακρυνθείτε για λίγο από το αστικό κέντρο που συχνά μας φορτώνει με άγχος και μας ταράζει. 

 

Κοιμηθείτε όσο το χρειάζεστε

Το να κοιμηθείτε παραπάνω από όσο το χρειάζεστε δεν είναι η καλύτερη ιδέα για να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε πραγματικά, καθώς μέσα σε δύο μέρος δεν μπορείτε να αναπληρώσετε πλήρως τις χαμένες ώρες ύπνου. Για αυτό προσπαθήστε να σχεδιάσετε μια πιο αποτελεσματική ρουτίνα ύπνου για όλες τις ημέρες της εβδομάδας και να την ακολουθήσετε. 

 

Μην το παρακάνετε με τις δουλειές του σπιτιού

Είναι γεγονός πως μέσα στην εβδομάδα λόγω της κούρασης και της έλλειψης χρόνου πολλοί αφήνουμε τις δουλειές του σπιτιού για το Σαββατοκύριακο. Όταν όμως μας πέφτουν όλες οι υποχρεώσεις μαζεμένες, τόσο πιο πολύ κουραζόμαστε. Για αυτό, οργανώστε ένα σχεδιάγραμμα με τις δουλειές του σπιτιού και χωρίστε τις με τρόπο ώστε να μην κουράζεστε τόσο. 

 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!