Home / Fashion  / Η Vogue Italia του Απριλίου κυκλοφόρησε με λευκό εξώφυλλο

Η Vogue Italia του Απριλίου κυκλοφόρησε με λευκό εξώφυλλο

The cover of Vogue Italia April issue, Courtesy of Vogue Italia

Για πρώτη φορά στην ιστορία του περιοδικού, η έκδοση του Απριλίου της ιταλικής Vogue, κυκλοφορεί με ολόλευκο εξώφυλλο, για να τιμήσει τη μάχη που δίνεται παγκοσμίως κατά του κορονοϊού.

 

Το λευκό είναι, πρώτα απ ‘όλα, σεβασμός. Το λευκό είναι η αναγέννηση, το φως μετά το σκοτάδι, το άθροισμα όλων των χρωμάτων. Λευκές είναι οι στολές εκείνων που έχουν σώσει ζωές, ενώ διακινδυνεύουν τη δική τους. Είναι χρόνος και χώρος για σκέψη. Αλλά και για να παραμείνεις σιωπηλός. Το λευκό είναι για τους ανθρώπους που γεμίζουν αυτή τη στιγμή και το χώρο με ιδέες, σκέψεις, ιστορίες, στίχους, μουσική και καλοσύνη προς άλλους», δήλωσε ο editor in chief της Vogue Italia, Emanuele Farneti.

 

Είναι μια υπενθύμιση ότι μετά την κρίση το 1929, τα ρούχα έγιναν λευκά, ένα χρώμα που επελέγη για να εκφράσει την αγνότητα στο παρόν και την ελπίδα για το μέλλον. Και πάνω απ’ όλα, το λευκό δεν δηλώνει ήττα, αλλά είναι μια κενή σελίδα που πρέπει να γεμίσουμε, το συνοριακό κομμάτι μιας νέας ιστορίας που πρόκειται να ξεκινήσει”.

 

https://www.instagram.com/p/B-r-8mxqzXk/

 

Στο εσωτερικό του, το τεύχος Απριλίου του περιοδικού παρουσιάζει ένα project, που πραγματοποιήθηκε σε διάστημα μιας εβδομάδας, από 40 καλλιτέχνες οι οποίοι συνήθως συνεργάζονται με το περιοδικό. Αντικατοπτρίζοντας την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία ανακινεί τη βιομηχανία, το project περιλαμβάνει συνεισφορές από προσωπικότητες μόδας όπως οι Steven Klein, David Sims, Mert Alas και Marcus Piggott, Joe McKenna, Bella και Gigi Hadid, Collier Schorr, Glen Luchford, Paolo Roversi , Petra Collins, Willy Vanderperre, Olivier Rizzo και Lindsey Wixson, που τράβηξαν φωτογραφίες δικές τους, των οικογενειών τους και των φίλων τους συνδεδεμένους online.

 

 

donatella versace

By Donatella Versace, Courtesy of Vogue Italia

 

Στο εν λόγω τεύχος επίσης, κορυφαίοι σχεδιαστές όπως η creative director του Dior, Maria Grazia Chiuri, o creative director του Valentino, Pierpaolo Piccioli, o creative director της Gucci, Alessandro Michele, η Donatella Versace, o Michael Kors, η Stella McCartney και άλλοι, δημιούργησαν ειδικά αφιερωμένα σκίτσα. Επιπλέον, οι Michele και Piccioli συζήτησαν με τη Vogue Italia πώς αντιμετωπίζουν τη δημιουργική διαδικασία, ενώ εργάζονται από το σπίτι.

 

gucci

by Alessandro Michele – Gucci, Courtesy of Vogue Italia

 

www.vogue.it

[email protected]

Ως Publishing Director & Editor-in-Chief της COZY Publications, καθημερινά αναζητώ ό,τι νέο, όμορφο και ενδιαφέρον, μαζί με τους αγαπημένους μου συνεργάτες! Η μυρωδιά του φρεσκοτυπωμένου χαρτιού με εξιτάρει, η ταχύτητα του digital κόσμου με συναρπάζει, όμως αυτό που με γοητεύει περισσότερο είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτά, για την δημιουργικότητα τους, την αγάπη τους και το πάθος τους! Και έχω την τιμή να συνεργάζομαι με τέτοιους ανθρώπους! Απολαύστε τους μέσα από το COZYVIBE, αλλά και μέσα από το σύνολο των εκδόσεων μας!