Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Η top άσκηση για να χάσεις λίπος σε 20′ είναι το σχοινάκι

Η top άσκηση για να χάσεις λίπος σε 20′ είναι το σχοινάκι

Η top άσκηση για να χάσεις λίπος σε 20' είναι το σχοινάκι
Το σχοινάκι σε βοηθά να χάσεις τα κιλά που έβαλες στην καραντίνα. 

 

Αποτελεί κορυφαία άσκηση για χάσιμο λίπους και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο λόγος για το σχοινάκι, το οποίο μπορείς να κάνεις όπου θέλεις, είναι αντελώς ανέξοδο και θα σου φάει λιγότερο χρόνο σε σύγκριση με άλλες μορφές άσκησης. 

 

Η προπόνηση με σχοινάκι μπορεί να σε βοηθήσει πραγματικά να ανακτήσεις τη φόρμα σου και να αποκτήσεις το σώμα που επιθυμείς, καθώς η αναπήδηση με σχοινάκι είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές αερόβιες ασκήσεις για χάσιμο λίπους. Μάλιστα με 20′ άσκησης μέτριας έντασης φαίνεται πως μπορείς να χάσεις πάνω από 350 θερμίδες, ενώ με άσκηση υψηλής έντασης μπορείς να χάσεις στο ίδιο χρονικό διάστημα μέχρι και 500 και πλέον θερμίδες. 

 

Η top άσκηση για να χάσεις λίπος σε 20' είναι το σχοινάκι

Η top άσκηση για να χάσεις λίπος σε 20' είναι το σχοινάκι

 

 

Οι θερμίδες που καις αυξάνονται περαιτέρω αν ακολουθήσεις κάποια μορφή διαλειμματικής προπόνησης, δηλαδή προπόνησης με εναλλαγή στην ένταση και την προσπάθεια που καταβάλλεις. Για αρχή και επειδή η άσκηση με σχοινάκι είναι απαιτητική προσπάθησε να ξεκινήσεις με 10 γύρους των 30 δευτερολέπτων. Όσο αποκτάς περισσότερη αντοχή προσπάθησε να αυξήσεις και τους γύρους που κάνεις. Και μην ξεχνάς: 

 

 

Τα οφέλη της άσκησης με σχοινάκι.

 

  • Θα τονώσεις όλους σου τους μυς και συνολικά το σώμα σου. 
  • Θα βελτιώσεις την καρδιαγγειακή σου κατάσταση.
  • Θα αποκτήσεις περισσότερη αντοχή.
  • Φυσικά θα κάψεις πολλές θερμίδες και λίπος.
  • Θα αποκτήσεις πιο γερά κόκκαλα καθώς η άσκηση με σχοινάκι συμβάλλει στη βελτίωση της πυκνότητας των οστών. 
  • Θα σε βοηθήσει να βετιώσεις την ισορροπία και τον συντονισμό σου. 
  • Θα σου ανεβάσει τη διάθεση δεδομένου ότι με την άσκηση παράγονται ορμόνες που δημιουργούν το αίσθημα χαράς και ευεξίας. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!