Home / Lifestyle  / Celebrities  / Η Claire Foy η νεαρή Ελισάβετ του The Crown

Η Claire Foy η νεαρή Ελισάβετ του The Crown

Η Claire Foy η νεαρή Ελισάβετ του The Crown
Facts που δεν γνωρίζατε για την ηθοποιό Claire Foy. 

Η Claire Foy γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1984 στην πόλη Στόκπορτ της Αγγλίας. Η ηθοποιός μεγάλωσε στην πόλη Μπακινγκχαμσάιρ και σπούδασε Δράμα και Κινηματογραφικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Τζον Μουρς. Ακόμη, παρακολούθησε μία σειρά μαθημάτων στη Δραματική Σχολή της Οξφόρδης, από όπου και αποφοίτησε το 2007. 

 

Η Claire Foy η νεαρή Ελισάβετ του The Crown

 

Όταν ήταν 12 ετών εμφάνισε νεανική αρθρίτιδα, η οποία την ταλαιπώρησε μέχρι καιτα 15 της χρόνια. 

Είναι κάτι παραπάνω από φανατική θαυμάστρια των Bruce Springsteen και Jack Nicholson, ενώ θαυμάζει πολύ και τον ηθοποιό Mark Ruffalo. Επίσης, όταν ήταν μικρή είχε ερωτευτεί παράφορα τον Stephen Gately

Ήταν παντρεμένη μέχρι το 2018 με τον επίσης ηθοποιό Stephen Campbell Moore. Το 2015 απέκτησαν μαζί και μία κόρη, την Ivy Rose

Έκανε το ντεμπούτο της στην υποκριτική το 2008 στην τηλεοπτική σειρά “Being Human”

Αγαπημένο της φιλμ είναι το “Pride and Prejudice”. Έχει δει την ταινία αμέτρητες φορές, ενώ όπως έχει δηλώσει ξέρει τα λόγια απ’ έξω. 

 

Το 2016, η ηθοποιός υποδύθηκε τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ – την αγαπημένη μας βασίλισσα έβερ, ούτε καν!- σε νεαρή ηλικία στη βιογραφική δραματική σειρά του Netflix “The Crown” ή στα ελληνικά “Το Στέμμα”. Για τον ρόλο της κέρδισε βραβείο Emmy. 

 

Η Claire Foy η νεαρή Ελισάβετ του The Crown

Στα 24α Annual Critics’ Choice Awards το 2019. 

 

 

Στα BAFTA Brittania Awards το 2017.

 

 

Αυτή την περίοδο βρίσκεται στα γυρίσματα για την δραματική ταινία “Louis Wain” που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το 2020. Στο φιλμ θα συμπρωταγωνιστεί με τους Benedict Cumberbatch και Andrea Riseborough. 

 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!