Home / Cozyhome  / Η Camille Walala “μεταμόρφωσε” την πιο hip γειτονιά του Λονδίνου

Η Camille Walala “μεταμόρφωσε” την πιο hip γειτονιά του Λονδίνου

Η διάσημη designer έδωσε χρώμα και ένταση σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο!

Στο Leyton του Ανατολικού Λονδίνου, ο δήμος και οι κάτοικοι της περιοχής πήραν των πρωτοβουλία να δώσουν χρώμα και ζωή στη γειτονιά τους, με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Η designer Camille Walala κλήθηκε να διακοσμήσει το οικοδομικό τετράγωνο με τεράστιες τοιχογραφίες, φυσικά με το χαρακτηριστικό καλλιτεχνικό της στυλ, το οποίο κινείται γύρω από τα έντονα χρώματα και μοτίβα.

 

Το μεγάλης κλίμακας έργο ονομάζεται “Walala Parade” και καταλαμβάνει την πρόσοψη 8 συνολικά κτιρίων, καθιστώντας το ως ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα τέχνης, που έχουν ποτέ δημιουργηθεί στην αγγλική πρωτεύουσα.

 

 

Η όλη ενέργεια έγινε σε συνεργασία με την ομάδα Wood Street Walls, η οποία αναλαμβάνει δωρεάν καλλιτεχνικές παροχές για την αναβάθμιση του  αστικού τοπίου του Λονδίνου, συγκεντρώνοντας χρήματα από τοπικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.

 

 

Επιπλέον χρήματα προσέφερε ο δήμαρχος του Λονδίνου,  Sadiq Khan , στο πλαίσιο του προγράμματος Crowdfund London , που χρηματοδοτεί δημιουργικά, κοινοτικά projects σε όλη την πόλη, σε συνεργασία με  την πλατφόρμα  Spacehive. Ο ιδρυτής της πλατφόρμας,  Chris Gourlay, δήλωσε πόσο ενθουσιασμένοι είναι όλοι, που μετά την πανδημία βλέπουν τη γειτονιά να παίρνει νέα ζωή.

 

Το Leyton είναι μια περιοχή, που φιλοξενεί ένα μεγάλο κομμάτι μεταναστευτικού πληθυσμού, ενώ παράλληλα είναι γεμάτη από δημιουργικά studios και χώρους εργασίας, οι οποίοι δημιουργήθηκαν σε παλιές, εγκαταλελειμμένες αποθήκες.

 

Μέσα από τα έντονα και πολύχρωμα γραφιστικά της, η Walala έχει ως στόχο να ενισχύσει την ξεχωριστή ταυτότητα της περιοχής και να δώσει θετικά vibes και δύναμη στην περιοχή.

 

Η καλλιτέχνις ανήκει σε ένα κίνημα το οποίο ονομάζεται  New London Fabulous και περιλαμβάνει designers, οι οποίοι μέσα από τα έντονα χρώματα και σχέδια θέλουν να εξαπλώσουν το αίσθημα της χαράς στην καθημερινότητά μας!

 

 

Πηγή: Dezeen

Photography:  Tim Crocker 

Image courtesy of Wood Street Walls

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath