Home / Wellness  / Mind  / Η ψυχολογία μας το καλοκαίρι

Η ψυχολογία μας το καλοκαίρι

cozy vibe wellness summer psychology
Πώς είναι η ψυχολογία μας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών;

Eίμαστε στα μέσα του καλοκαιριού κι αισθανόμαστε πιο γεμάτοι, πιο κεφάτοι από ποτέ. Σίγουρα για την πλειοψηφία το καλοκαίρι αποτελεί την καλύτερη εποχή του χρόνου. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

 

Καλοκαίρι συνώνυμο της θάλασσας. 

Σύμφωνα με έρευνες, το κολύμπι συγκεκριμένα, μειώνει σε μεγάλο βαθμό τα επίπεδα του στρες, βοηθώντας στη χαλάρωση σώματος και πνεύματος. Η θάλασσα, λοιπόν μας ψυχαγωγεί, μας ηρεμεί, αυξάνει την αυτοπεποίθησή μας και είναι ένα μέρος όπου βοηθάει πολύ συχνά και στην κοινωνικοποίησή μας.

 

Καλοκαίρι συνώνυμο των ονείρων.

Όνειρα για το φθινόπωρο και τον χειμώνα που έρχεται, όνειρα που έγιναν πραγματικότητα, στόχοι που είναι τόσο σημαντικοί για εμάς. Έχουμε χρόνο να σκεφτούμε, να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, να κάνουμε σχέδια, να κάνουμε έναν απολογισμό του χειμώνα που πέρασε.

 

Καλοκαίρι συνώνυμο του έρωτα.

Η αλήθεια είναι πως ο ερωτισμός και η έλξη αυξάνονται το καλοκαίρι. Τα ποσοστά των ενδορφινών αυξάνονται στον εγκέφαλό μας με αποτέλεσμα να υπάρχει μία έντονη επιθυμία για ζευγάρωμα. Ο έρωτας ανεβάζει την αυτοπεποίθηση του ατόμου, μειώνει τις αρνητικές σκέψεις, μας κάνει λιγότερο επιρρεπείς σε σωματικές ασθένειες.

 

Καλοκαίρι συνώνυμο της ανθρώπινης επικοινωνίας. 

Ερωτικές, φιλικές, οικογενειακές, σχέσεις ζωής. Νέες γνωριμίες, νέοι φίλοι που εμπλουτίζουν τη ζωή μας και την κάνουν πιο όμορφη.

 

Καλοκαίρι συνώνυμο της αυτογνωσίας.

Είναι η εποχή να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να συζητήσουμε μαζί του, να βρούμε τις ελλείψεις που έχει. Είναι η κατάλληλη εποχή να τον περιποιηθούμε, να τον φροντίσουμε και γιατί όχι να τον καλομάθουμε λίγο. Είναι η εποχή να τον αγαπήσουμε και να τον δεχτούμε.

 

Καλοκαίρι συνώνυμο των εμπειριών.

Νέοι άνθρωποι, νέα μέρη που είδαμε στις διακοπές μας, νέα φαγητά που γευτήκαμε, ρούχα που φορέσαμε, μουσικές που ακούσαμε, τραγούδια που τραγουδήσαμε. Το καλοκαίρι προσφέρεται για νέες εμπειρίες που τις κρατάμε κληρονομιά για όλη μας τη ζωή.

 

Καλοκαίρι συνώνυμο της δημιουργίας. 

Η θάλασσα και ο ήλιος μας ξυπνούν ιδέες, μας εμπνέουν ώστε να προετοιμάσουμε το μέλλον μας.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!