Home / Good Life  / Η ταινία «The Bookshop» θριάμβευσε στα βραβεία Goya

Η ταινία «The Bookshop» θριάμβευσε στα βραβεία Goya

Το «The Bookshop» σάρωσε τα Ισπανικά βραβεία Goya. 

H δραματική ταινία «The Bookshop», είναι ο μεγάλος νικητής των 32ων Βραβείων Goya, που απονεμήθηκαν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στο Madrid Marriott Auditorium Hotel, στη Μαδρίτη.

 

Σε μια βραδιά γιορτή για το ισπανικό σινεμά, θριάμβευσε  η δραματική ταινία «The Bookshop», αποσπώντας το βραβείο Καλύτερης Ταινίας για το 2017. Η ταινία που είναι βασισμένη στο ομώνυμο best seller της Πενέλοπε Φιτζέραλντ, άρπαξε το πολυπόθητο βραβείο από την ταινία Giant, η οποία θεωρείτο φαβορί καθώς είχε συγκεντρώσει νωρίτερα 10 βραβεία.  

 

Η βράβευση αποτελεί σημαντική διάκριση για τους συντελεστές και ηθοποιούς της ταινίας, καθώς το «The Bookshop» είναι η δεύτερη αγγλόφωνη ταινία στην ιστορία που καταφέρνει να αποσπάσει το βραβείο της Καλύτερης Ταινίας στα Βραβεία Goya.  

 

Η ταινία απέσπασε ακόμη δυο βραβεία, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου, για την Ιζαμπέλ Κοϊξέ. 

 

 

Λίγα λόγια για την ταινία.

Μία γυναίκα σε μία επαρχιακή πόλη στην Αγγλία του 1959 αποφασίζει, αντιμετωπίζοντας τη μήνη των ντόπιων, να ανοίξει ένα βιβλιοπωλείο. Μια απόφαση που εξελίσσεται σε πολιτικό ναρκοπέδιο. Εκθέτοντας τους κατοίκους σε ριζοσπαστικά αριστουργήματα της εποχής, όπως τη «Λολίτα» του Ναμπόκοφ και το «Φάρεναϊτ 451» του Ρέι Μπράντμπερι, προετοιμάζει το έδαφος της αφύπνισης για τη συντηρητική αυτή πόλη.

 

Στη συγκλονιστική ιστορία που σκηνοθετεί και υπογράφει η ταλαντούχα Ιζαμπέλ Κοϊξέ, πρωταγωνιστούν ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα και BAFTA Μπιλ Νάι, η πολυαγαπημένη στο ελληνικό κοινό Έμιλι Μόρτιμερ και η υποψήφια για Όσκαρ – για την ταινία «Το Γλυκό στο Τέλος» (2004) – Πατρίσια Κλάρκσον.

Λαμπερές εμφανίσεις στα βραβεία Goya. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αστέρες του Ισπανικού σινεμά, μεταξύ των οποίων οι ηθοποιοί Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέ Μπαρδέμ, που ήταν υποψήφιοι για τα βραβεία Καλύτερων Ηθοποιών, γυναικείου και ανδρικού ρόλου αντίστοιχα. Το ζευγάρι ήταν πιο λαμπερό από ποτέ με την Ισπανίδα ηθοποιό να κλέβει τις εντυπώσεις, μέσα στην εκτυφλωτική λευκή – ασημί Versace τουαλέτα της.  

 

 

 

Η ταινία «The Bookshop» έκανε την πρεμιέρα της στις ισπανικές αίθουσες τον Νοέμβρη του 2017,  σημειώνοντας 2.9 εκατομμύρια δολάρια στο ισπανικό  box office. 

 

Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει το προσεχές καλοκαίρι στους κινηματογράφους, από την Odeon.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!