Home / Good Life  / Art & Culture  / Η πρώτη ipad έκθεση του David Hockney στην Αριζόνα!

Η πρώτη ipad έκθεση του David Hockney στην Αριζόνα!

David Hockney «Yosemite» Heard Museum

 

Έως 5 Απριλίου 2020

 

Η πρώτη έκθεση του David Hockney στην Αριζόνα παρουσιάζεται στο Heard Museum και θα επισημάνει την επιρροή του αμερικανικού τοπίου του Yosemite στην αρχέγονη δουλειά του. Παράλληλα οι αυτόχθονες γυναίκες εμπνεύστηκαν από το ίδιο τοπίο του Yosemite και έτσι έχουν συμβάλει σημαντικά στον τομέα της καλλιτεχνικής παραγωγής με τη δημιουργία καλαθιών.

 

  

 

Τα έργα του Hockney απεικονίζουν τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί στην καλλιτεχνική δημιουργία με την καινοτόμο χρήση ψηφιακών τεχνολογιών όπως το iPad. Η έκθεση περιλαμβάνει 29 από τα σχέδια iPad του Hockney που εκτυπώνονται σε χαρτί και τα σπάνια φωτογραφικά κολάζ του από τη δεκαετία του ’80 καθώς  και μια σειρά περισσότερων από 20 καλαθιών από τις γυναίκες Mono Lake Paiute και Miwok στις αρχές του 20ου αιώνα.

 

 

Η έκθεση παρουσιάζει πώς οι Αυτόχθονες και μη-ιθαγενείς καλλιτέχνες έχουν επηρεαστεί από την κοιλάδα Yosemite και συνεχίζουν να ερμηνεύουν αυτό το τοπίο στον οπτικό πολιτισμό και την τέχνη.

 

 

Το 1982, ο Βρετανός καλλιτέχνης David Hockney ξεκίνησε την πρώτη από τις πολλές αποστολές του στο Yosemite, οι οποίες οδήγησαν σε μια σειρά από φωτογραφικά κολάζ, μερικά από τα οποία είναι παρόντα σε αυτή την έκθεση. Ο  Hockney ξανά επισκέφθηκε την κοιλάδα Yosemite το 2010 και το 2011, για πρώτη φορά χρησιμοποίησε το iPad του για να σχεδιάσει το εμβληματικό τοπίο. Το έργο αυτό αντικατοπτρίζει τη συνεχή και εμπνευσμένη οπτική ερμηνεία της αμερικανικής δύσης του Hockney.

 

 

Ο Hockney είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος εν ζωή καλλιτέχνης. Το έργο του «Πορτρέτο ενός καλλιτέχνη» είναι ένα από τα μεγάλα αριστουργήματα της σύγχρονης εποχής πουλήθηκε 90,3 εκατ. δολάρια.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες:  https://heard.org/hockney/

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein