Home / Family  / Η πιο εύκολη συνταγή για νόστιμα τσιπς λαχανικών

Η πιο εύκολη συνταγή για νόστιμα τσιπς λαχανικών

Η πιο εύκολη συνταγή για νόστιμα τσιπς λαχανικών
Πώς θα φτιάξετε σπιτικά, πεντανόστιμα τσιπς λαχανικών.

Τα τσιπς λαχανικών αποτελούν σούπερ λύση σνακ, τόσο για τις μανούλες που προσέχουν τη διατροφή τους, όσο και για τα παιδιά που πρέπει επίσης να ακολουθούν μία ισορροπημένη διατροφή και να μένουν μακριά από τα αντίστοιχα, ανθυγιεινά πατατάκια που τα επιφορτίζουν με θερμίδες, λιπαρά, συντηρητικά και περιττό αλάτι. Για αυτούς τους λόγους σας έχουμε μία τέλεια συνταγή για να φτιάξετε μόνες σας λαχταριστά τσιπς λαχανικών και να προστατέψετε την υγεία των παιδιών, αλλά και τη δική σας. 

 

Η πιο εύκολη συνταγή για νόστιμα τσιπς λαχανικών

 

 

Πώς θα τα φτιάξετε 

Κόψτε τα λαχανικά της αρεσκείας (παντζάρι, πατάτα ή γλυκοπατάτα, κολοκύθι, παστινάκι, καρότο, ντομάτα) με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, σε πολύ λεπτές φέτες ώστε να είναι στο ιδανικό μέγεθος και πάχος για να γίνουν τσιπς. Φροντίστε επίσης όλα τα λαχανικά σας να είναι κομμένα το ίδιο για να ψηθούν ομοιόμορφα και να είναι έτοιμα την ίδια χρονική στιγμή. Στη συνέχεια, λαδώστε ελάχιστα τις φέτες των λαχανικών με ελαιόλαδο και προσθέστε τα μυρωδικά της επιλογής σας, για να δώσετε επιπλέον γεύση. Μπορείτε να βάλετε ρίγανη, πάπρικα, λίγο πιπεράκι και αλάτι, δεντρολίβανο, ακόμη και πολτοποιημένο σκόρδο. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 150 βαθμούς. Έπειτα ετοιμάστε δύο ταψιά, ένα με τα καρότα, τα παντζάρια και τα κολοκυθάκια και ένα με τις πατάτες και τις ντομάτες γιατί θέλουν περισσότερο χρόνο ψησίματος. Μην ξεχάσετε να βάλετε τα λαχανικά πάνω σε λαδόκολα για να μην κολλήσουν. Περιμένετε από 15 λεπτά μέχρι και μία ώρα και τα τσιπς λαχανικών σας είναι έτοιμα. Για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση συνοδέψτε με χούμους ή ένα healthy dip γιαουρτιού. 

 

 

Η πιο εύκολη συνταγή για νόστιμα τσιπς λαχανικών

Chips λαχανικών με γευστικό χούμους.

 

Μην ξεχνάτε

Τα τσιπς λαχανικών μπορεί να είναι περισσότερο υγιεινά από τα πατατάκια και λοιπά σνακ που κυκλοφορούν στο εμπόριο, όμως και πάλι δεν πρέπει να το παρακάνετε με τις ποσότητες. Για να ακολουθήσετε μία ισορροπημένη διατροφή και να μην ξεφύγετε από τα φυσιολογικά, διατροφικά όρια πρέπει να προσέχετε τις μερίδες που καταναλώνετε και εσείς και τα παιδιά σας. 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!