Home / Fashion  / Η νέα συλλογή του οίκου Balmain μας ταξιδεύει στα 90s

Η νέα συλλογή του οίκου Balmain μας ταξιδεύει στα 90s

 

Η νέα καμπάνια Resort 2021 του οίκου Balmain φωτογραφήθηκε σε ένα αρχοντικό στην Νορμανδία.

Τα κοστούμια με βάτες, τα έντονα αξεσουάρ και οι ποδηλατικές βερμούδες υπενθυμίζουν την αισθητική των 90s, μια δεκαετία που εμπνέει στιλιστικά σχεδιαστές ακόμη και σήμερα.

 

 

 

 

Η περιβαλλοντική ευθύνη είναι μία προσπάθεια του οίκου να επεκτείνει κατά 50% την βιώσιμη συλλογή, για την άνοιξη του 2021. Ο ιστορικός οίκος μετράει 75 χρόνια στον χώρο της μόδας και συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες του. Συνδυάζει την κομψότητα με την απλότητα και δημιουργεί ένα νέο στυλ στη γαλλική μόδα.

 

 

 

 

 

 

«Η Γαλλία δίνει μαθήματα μόδας», ανέφερε ο Olivier Rousteing. «Η αισθητική και τα icons μου είναι πάντα τα ίδια. Είμαστε προσεκτικοί για τον κόσμο στον οποίο θέλουμε να ζήσουμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποια είναι η παριζιάνικη μόδα σήμερα και να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας». Η αλλαγή έρχεται και ο κόσμος θα την αντικρίσει σύντομα.

 

 

 

 

 

Balmain

 

O Pierre Balmain γεννήθηκε σε ένα μικρό ορεινό χωριό στην περιοχή Savoie της Γαλλίας. Στα νεανικά του χρόνια σπούδασε αρχιτεκτονική  από παρότρυνση των γονιών του και στην ηλικία των 21 έκανε τα πρώτα βήματά του στην βιομηχανία της μόδας ως βοηθός των Lucien Lelong, Christian Dior και Hubert Givenchy. Το 1945, άνοιξε τον δικό του οίκο, υπογράφοντας τις δημιουργίες του με το όνομα «Jolie Madame», δηλαδή «Όμορφη Κυρία». Μετά το θάνατο του δημιουργού του, ο οίκος πέρασε από τα χέρια πολλών σχεδιαστών μεταξύ άλλων των Έρικ Μόρτσενσεν, Όσκαρ ντε λα Ρέντα, Λοράν Μερσιέ και Χρίστοφ Ντεκάρνιν, οι οποίοι σεβάστηκαν πλήρως τα «θεμέλια» και την παράδοση του οίκου. Σήμερα, ο head designer του Balmain, είναι ο 21χρονος Olivier Rousteing ο οποίος κατάφερε να αποθεωθεί από τους διασημότερους και πιο «σκληρούς» κριτικούς μόδας.

 

 

 

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein