Home / Cozyhome  / Η νέα συλλογή επίπλων της Mabeo

Η νέα συλλογή επίπλων της Mabeo

cozy vibe design news Mabeo

Ξύλο και μέταλλο δημιουργούν τα πιο ιδιαίτερα έπιπλα της αφρικανικής ηπείρου.

Το brand Mabeo από την Μποτσουάνα της Αφρικής μόλις λάνσαρε τρεις νέες συλλογές επίπλων από “απορρίμματα” ξύλου και μετάλλου της τοπικής βιομηχανίας. Για τον σχεδιασμό τους επιστρατεύτηκαν τρεις designers διεθνούς φήμης, o Garth Roberts από τον Καναδά, ο Inès Bressand από τη Γαλλία και ο Francesco Faccin από την Ιταλία, οι οποίοι δημιούργησαν έπιπλα που προβάλουν την τοπική ξυλεία και το γαλβανισμένο μέταλλο. Aπό ένα κατακόρυφο ντουλάπι επενδεδυμένο με μέταλλο μέχρι ντελικάτες γλάστρες με λεπτομέρειες από αλουμίνιο, όλα τα έπιπλα έχουν κατασκευαστεί στην Μποτσουάνα από ντόπιους τεχνίτες.

 

Ο ιδρυτής της εταιρείας Peter Mabeo, δήλωσε πως το προτεινόμενο υλικό για φέτος είναι το γαλβανιζέ μέταλλο, το οποίο προκύπτει από την τοπική κατασκευαστική βιομηχανία. Οι συλλογές παρουσιάστηκαν στη φετινή Milan Design Week τον Απρίλιο και διαφέρουν αρκετά στο ύφος τους. Η συλλογή “Seri” του Garth Roberts περιλαμβάνει τραπέζια με ιδιαίτερη υφή στα τελειώματά τους, εστιάζοντας στο ξύλο, ενώ του Inès   Bressand ονομάζεται “Zezuru” και περιλαμβάνει κομμάτια που συνδυάζουν το λείο ξύλο και το γαλβανιζέ μέταλλο. Τέλος, η συλλογή “ Masalela” του Francesco Faccin,  που στην τοπική γλώσσα σημαίνει “απομεινάρια”, είναι τραπεζάκια άκρης με σκοπό να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτικές γλάστρες.

cozy vibe design news Mabeo cozy vibe design news Mabeo cozy vibe design news Mabeo

 

cozy vibe design news Mabeo  

cozy vibe design news Mabeo

Η εταιρεία Mabeo ιδρύθηκε το 1996 με στόχο την παραγωγή επίπλων στην Μποτσουάνα και την ευρύτερη ανατολική Αφρική. Η πρώτη συνεργασία της ήταν με την Καναδή Patty Johnson, που δημιούργησε την αναδιπλώμενη “Tswana chair” και το “Thu Thu stool” to 2008. Έκτοτε συνεχίζει τηη επιτυχημένη της δραστηριότητα στον χώρο του επίπλου, με σημαντικές συνεργασίες .

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath