Home / Good Life  / Η ελληνική ταινία δράσης Μπλε Βασίλισσα έρχεται στους κινηματογράφους

Η ελληνική ταινία δράσης Μπλε Βασίλισσα έρχεται στους κινηματογράφους

Η Μπλε Βασίλισσα έρχεται στο σινεμά. 

Όλα ξεκινάνε με τη ληστεία της Μπλε Βασίλισσας, ενός από τα πολυτιμότερα διαμάντια του κόσμου, από μια ομάδα μαφιόζων, που δουλεύουν για τον αδίστακτο Άγγελο. Ο Γιάννης, ένας από τους πιο έμπιστους ανθρώπους του, παροτρύνεται από τη σύζυγό του, Λένα, συμμαχούν με τον ψυχρό εκτελεστή Σταύρο και προδίδουν τον Άγγελο, κλέβοντάς του το δαχτυλίδι, με σκοπό να το πουλήσουν σε έναν μυστηριώδη «Αγοραστή». Ποια, όμως, είναι τα πραγματικά κίνητρα της Λένας; Τι κρύβει ο Σταύρος και ποιος είναι ο ρόλος του Νίκου, του φαινομενικά ήσυχου και αμίλητου οδηγού του Άγγελου; Όλα θα απαντηθούν στο τέλος, στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου όπου θα έρθει η κορύφωση, το Δωμάτιο 115. Εκεί, οι διαφορετικές οπτικές των τεσσάρων θα ενωθούν σε μια τελική αναμέτρηση με απρόσμενο φινάλε. Είναι, όμως, αυτό το τέλος της ιστορίας ή πρέπει να μπει και το τελευταίο κομμάτι του παζλ από τον πιο απρόσμενο και συνάμα καθαρτικό κρίκο της αφήγησης;

 

 

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Μπλε Βασίλισσας μέσα από τα μάτια των διαφορετικών χαρακτήρων της, επιφυλάσσοντας συνεχείς εκπλήξεις και ανατροπές που συναρπάζουν τον θεατή. Πρόκειται για την Μπλε Βασίλισσα, ένα διαμάντι που είναι το πολυτιμότερο του κόσμου. Γύρω από την ληστεία του, ξεδιπλώνεται η μπλε ιστορία κάτω από τέσσερις διαφορετικές εκδοχές, οι οποίες συμπληρωματικά θα οδηγήσουν στην πραγματική αλήθεια.

 

 

Ο βραβευμένος για τις μικρού μήκους ταινίες του σκηνοθέτης Αλέξανδρος Σιπσίδης («Γάλα», 2008, «Iris», 2010, «Αν ήταν νόμιμος ο βιασμός», 2013) ενώνει δύο σπουδαίες γενιών ηθοποιών σε μια σύγχρονη ταινία δράσης με στοιχεία νουάρ.

 

 

 

Πρόσβαση για όλους.

H ταινία «Μπλε Βασίλισσα» είναι η πρώτη ταινία στην Ελλάδα που θα προβληθεί σε αποκλειστική διανομή με ενδογλωσσικούς υπότιτλους για κωφούς/ές και βαρήκοους/ες [SDH, Subtitles for the Deaf and Hard of Hearing] με την επιμέλεια και πιστοποίηση της «Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών-Movement of Disabled Artists» προκειμένου να την απολαύσουμε όλες και όλοι, χωρίς αποκλεισμούς.

 

 

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 19 Απριλίου από την Odeon. 

 

 

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σιπσίδης

Σενάριο: Δημήτρης Ευλαμπίδης, Απολλωνία Τσαντά

Ηθοποιοί: Μιχάλης Οικονόμου, Ράσμι Σούκουλη, Τέτη Καλαφάτη, Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Ήμμελος, Γιώργος Αδαμαντιάδης, Φωτεινή Λεβογιάννη, Θέμης Πάνου

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!