Home / Lifestyle  / Η μοναδική Glenn Close στο μικροσκόπιο

Η μοναδική Glenn Close στο μικροσκόπιο

Η μοναδική Glenn Close στο μικροσκόπιο
Glenn Close: Η σπουδαία κυρία του σινεμά
Από παιδάκι ήξερε την υποκριτική της κλίση

Από παιδάκι αγαπούσε την υποκριτική και σκαρφιζόταν ρόλους, τους οποίους και υποδυόταν με ζήλο. Όταν ενηλικιώθηκε παρακολούθησε μαθήματα στο δημόσιο Πανεπιστήμιο “The College of William and Mary” στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, με κατεύθυνση το θέατρο. Το θέατρο ήταν εκείνο που τη γοήτευσε στα πρώτα της βήματα, αν και η μεγάλη οθόνη, ήταν αυτή που ανέδειξε την υποκριτική της δεινότητα στο ευρύ κοινό.

Η μοναδική Glenn Close στο μικροσκόπιο



Όταν ήταν μόλις επτά ετών οι γονείς της, ασπάστηκαν την αίρεση Moral Re-Armament για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια. Η αίρεση ιδρύθηκε το 1938 από τον Rev Frank Buchman, έναν ευαγγελικό φονταμενταλιστή από την Πενσυλβανία. Σήμερα, η ηθοποιός δηλώνει πως απλά οι γονείς της ήθελαν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

Αγαπημένη της ηθοποιός η Katharine Hepburn

Έχει δηλώσει πως λατρεύει την ηθοποιό Katharine Hepburn και την ξεχωρίζει για το υποκριτικό της μεγαλείο.

Η μοναδική Glenn Close στο μικροσκόπιο
Υποψήφια για Oscar 7 φορές

Έχει υπάρξει υποψήφια για Oscar 7 φορές, αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να κερδίσει το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο. Φέτος, ήταν υποψήφια για ακόμη μία φορά για την ερμηνεία της στην ταινία “The Wife”, για την οποία κέρδισε και το βραβείο από τις Χρυσές Σφαίρες. Στην μέχρι τώρα πορεία της η ηθοποιός έχει βραβευτεί με 1 BAFTΑ, 3 Τόνι, 3 Έμμυ, 2 Χρυσές Σφαίρες και 1 Screen Actors Guild Award.

“Fatal Attraction” memories

Ταινία ορόσημο στην καριέρα της Glenn Close είναι η ταινία του 1987 “Fatal Attraction”. Σε συνέντευξή της στο Vanity Fair η ηθοποιός αποκάλυψε πως έχει κρατήσει ως ενθύμιο το θρυλικό μαχαίρι, με το οποίο είχε επιτεθεί στον συμπρωταγωνιστή της στο φιλμ Michael Douglas. Το μαχαίρι δεσπόζει στην κουζίνα της με δόξα και τιμή!

Η μοναδική Glenn Close στο μικροσκόπιο
Αγαπημένη “κακιά” του Hollywood

Η ερμηνεία της στην ταινία “Fatal Attraction” της χάρισε μία ακόμη υποψηφιότητα για Όσκαρ και για Χρυσή Σφαίρα. Ακόμη, η ηθοποιός μπήκε στο νούμερο 7 της λίστας των 100 καλύτερων “κακών” του αμερικανικού σινεμά, από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, αλλά και στο νούμερο 36 του περιοδικού Premiere, με τους 100 καλύτερους χαρακτήρες ταινιών!

Η μοναδική Glenn Close στο μικροσκόπιο

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!